Дан родитеља, прилика да им кажемо "хвала"

Међународни дан родитеља се обележава сваког 1. јуна у част родитеља и њихове посвећености деци. Овај датум установљен је од стране Генералне супштине Уједињених нација 2012. године.

Свијет 01.06.2015 | 11:53
Дан родитеља, прилика да им кажемо "хвала"

У својој резолуцији којом је 1. јун проглашен Међународни дан родитеља, Уједињене нације навеле су како породица има примарну одговорност за негу и заштиту деце и да она треба да расту у породичном окружењу и у атмосфери среће, љубави и разумевања, са циљем потпуног и свеобухватног развоја личности.

Улога родитеља

Улога родитеља у подизању деце је основа и темељ наше заједнице и друштва; родитељи имају кључну улогу као старатељи и учитељи своје деце да их припреме за срећан, продуктиван и испуњен живот, због чега се овај дан прославља у част једне од најважнијих и најодговорнијих животних улога.

Међународни дан родитеља као повод

Међународни дан родитеља је одлична прилика да се захвалимо својим родитељима на свему што су чинили и чине за нас, било да смо млади или се већ и сами налазимо у овој одговорној улози.

Посветимо овај дан људима који нам пружају безусловну љубав и који су читав живот посветили нашем подизању, образовању и упознавању са светом.

Како ћете ви провести овај дан?

Извор: Новакдјоковицфоундатион.орг

Коментари / 0

Оставите коментар