Меси и Роналдо ''руше'' Блатера?!

Бивши капитен Манчестер Јунајтеда Гари Невил истакао је да би Лионел Меси и Кристијано Роналдо могли да имају пресудну улогу у "рушењу" Сепа Блатера.

Фудбал 01.06.2015 | 08:20
Меси и Роналдо ''руше'' Блатера?!

Блатер је у петак реизабран за председника ФИФА што му је пети узастопни мандат, и поред великог скандала због корупције у светској кући фудбала, када је ухапшено седам високих званичника.

Невил је у својој колумни за „Телеграф“ написао да су управо играчи они који би могли да утичу да промене у светском фудбалу.

„Ово се тиче играча који могу бити покретачка снага против корупције. Очекујем да управни комитет чланова Асоцијације професионалних фудбалера захтева да се уради све што је могуће, како би се чуо и глас играча. И ФИФпро, који је ове недеље издао саопштење у којем осуђује ФИФА, требало би да објави мишљење капитена сваке репрезентације на свету и види каква су њихова виђења и осећања поводом настале ситуације“, написао је Невил у колумни.

40-годишњи коментатор „Скај Спортса“ навео је да би Лионел Меси и Кристијано Роналдо, најбољи играчи данашњице, могли да буду пресудно „оружје“ против Блатера.

„Не кажем да би играчи требало да ступе у штрајк, али ФИФА и Блатер су без њих ништа. Требало би да постоји сарадња и заједничка снага. Само размислите о Лионелу Месију и Кристијану Роналду, две највеће звезде у свету фудбала, а онда замислите Светско првенство без њих. На начин на који ФИФА води овај спорт, турнир не би постојао уколико би Роналдо и Меси окренули леђа Мундијалу. То би утицало на спонзоре и медијске куће које раде преносе што би довело до великог дебакла акутелне организације. Али, ово није ствар играча као индивидуалаца, већ организације која би се тиме бавила, као што су Давид Жинола и Луиш Фиго покушали да ’сруше’ Блатера, али нису успели да нађу ниједан пут ’унутра’. Можете расправљати да сам и ја био политички оптуживан и називан ’Ред Нев’ током каријере јер сам покушао да поведем енглеске играче у штрајк 2003. године, када је ФА изоставила Рија Фердинанда репрезентативног списка јер је његов резултат са допинг теста нестао. Међутим, сада је другачије – потребно је паметно размишљање играча уједињених око ФИФпро да се игра очисти мрље која га уништава“, додао је бивши капитен Манчестер Јунајтеда.

Он је истакао да је пети мандат Швајцарца кап која је прелила чашу.

„Сеп Блатер је владао током турбулентних година и и даље је човек који је на ’врху’ операције, али то што је поново председник је смешно. Преседан је да у политици, спорту или индустрији један човек оволико дуго може имати моћ. Можда је једини начин да га се решимо да се играчи удруже и не играју велике турнире. Ако се то деси, он је готов“, закључио је Невил.

Коментари / 0

Оставите коментар