Збогом Рио! Од ''комшије Дел Боја'' до ушатог пехара!

Легендарни енглески фудбалер Рио Фердинанд, објавио је да завршава играчку каријеру, само дан пошто је отпуштен од Квинс Парк Ренџерса.

Фудбал 31.05.2015 | 19:20
Збогом Рио! Од ''комшије Дел Боја'' до ушатог пехара!

Фердинанд (36) је играо на позицији штопера, а током каријере, поред КПР-а, наступао је за Вест Хем, Борнмут, Лидс и Манчестер јунајтед, а одиграо је и 81 утакмицу за репрезентације Енглеске и постигао три гола.

"Ово је право време да напустим игру коју волим. Као клинац од 12 година, који је шутирао лопту по Пекаму сам само сањао да ћу играти за клуб из краја за који сам навијао - Вест Хем, да ћу бити капитен Лидса, да ћу освојити Лигу шампиона са Манчестер јунајтедом и да ћу на крају каријере поново сусрети са првим тренером Харијем Реднапом", рекао је Фердинанд.

Он је рекао да је изузетно поносан на своје наступе за репрезентацију Енглеске и додао посебну захвалност дугује сер Алексу Фергусону.

"Све што сам икада желео у фудбалу само остварио током 13 година у Манчестеру. Посебну захвалнст дугујем једном човеку, сер Алекс Фергусону, без кога ништа не бих постигао у фудбалу. Његов највећи успех ће у мојим очима бити то што нас је развио у људе, а не само у фудбалере. Он ће за мене увек бити најбољи британски тренер свих времена", рекао је Фердинанд.

Он се захвалио породици, као и навијачима свих клубова у којима је наступао на подршци током каријере.

Коментари / 0

Оставите коментар