ШПА: Месијева магија за освајање Купа Краља!

Фудбалери Барселоне освојили су Куп Краља пошто су у финалу на Камп Ноу победили Атлетик Билбао са 3:1.

Фудбал 31.05.2015 | 13:40
ШПА: Месијева магија за освајање Купа Краља!

Утакмицу је обележио фантастични Лионел Меси који је постигао први и последњи гол Каталонаца.

Аргентински фудбалер још једном је потврдио своју класу, поново је заблистао у финалу када је то било најпотребније и најзаслужнији је што су Каталонци освојили дуплу круну.

Стрелац трећег гола за Барселону био је Нејмар, а једини погодак за тим из Билбаа постигао је Ињаки Вилијамс 10 минута пре краја.

Барса је тако освојила 27. трофеј у Купу Краља, а први од 2012. године. Био је ово и последњи меч легендарног Ћавија Ернандеса на Камп Ноу. Прилику да освоје триплу круну Каталонци ће имати у финалу Лиге шампиона које почетком јуна играју против Јувентуса.

Од самог почетка утакмице Барселона је потврдила због чега је била велики фавори у финалу. После неколико опасних напада и прилика први гол постигао је Лионел Меси у 20. минуту. Невероватни Аргентинац нанизао је неколико играча Атлетика на десној страни пре него што је заломио у средину и сјајним ударцем у ближи угао довео свој тим до предности.

Каталонци су доминирали у првих 45 минута, голман Билбаа Ијаго је био сјајан, али у 36. минуту је поново савладан. После неколико брзих додавања лопта је стигла до Суареса који је био несебичан, проследио је до Нејмара, а Бразилац није имао тежак посао.

У другом полувремену Барселона је играла знатно опуштеније, али је и поред тога у потпуности контролисала дешавања на терену. У 74. минуту је и дефинитивно одлучен победник, Дани Алвес је прошао по десној страни и послао оштру лопту, а на првој стативи Меси је стигао испред чувара и једним додиром је погодио за 3:0.

Ни то није био коначан резултат, пошто је 10 минута пре краја Ињаки Вилијамс савладао Тер Штегена и ублажио пораз своје екипе.

Коментари / 0

Оставите коментар