Ћурчићеви ''Орлови'': Повратак Фејсе, нема Тадића...!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић саопштио је списак играча за предстојећу пријатељску утакмицу са Азербејџаном и квалфикациони меч за Европско првенство са Данском.

Фудбал 31.05.2015 | 13:20
Ћурчићеви ''Орлови'': Повратак Фејсе, нема Тадића...!

Меч против Азербејџана ће се играти у аустријском Санкт Пелтен 7. јуна. Сусрет против Данске у квалификацијама за Европско првенство на распореду је 13. јуна у Копенхагену.

Србија после четири одигране утакмице у квалфикационој Групи И заузима четврто место са једним бодом и има мале шансе да се пласира на Европско првенство у Француској 2016. године.

На Чурчићевом списку су:

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби, Хаифа), Жељко Бркић (Каљари) и Живко Живковић (Партизан).
Одбрамбени играчи: Душан Баста (Лацио), Ненад Томовић (Фјорентина), Бранислав Ивановић (Челси), Никола Максимовић (Торино), Матија Настасић (Шалке), Стефан Митровић (Фрајбург), Александар Коларов (Манчестер сити), Иван Обрадовић (Мехелен).
Везни ред: Радосав Петровић (Динамо Кијев), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Матић (Челси), Немања Гудељ (Алкмар), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Филип Ђуричић (Саутемптон), Адем Љајић (Рома), Зоран Тошић (ЦСКА Москва) и Филип Костић (Штутгарт).
Нападачи: Александар Митровић (Андерлехт), Лазар Марковић (Ливерпул) и Петар Шкулетић (Локомотива Москва)

У односу на претходни квалификациони меч, против Португалије, уместо Милана Лукача, позван је голман Партизана Живко Живковић, а у екипу су враћени и дефанзивци Стефан Митровић и Иван Обрадовић. Од оних који су тада били у тиму, поред Лукача нема Душка Тошића, али ни повређеног Душана Тадића, који је и пропустио завршницу Премијер лиге.

На табели И групе квалификација за ЕУРО2016, Србија после четири од осам кола дели последње место са Јерменијом, са по једним освојеним бодом. Португалци имају 9, а Данци и Албанци по 7. На Европско првенство директно иду по две најбоље екипе из сваке групе као и најуспешнија трећепласирана селекција, док ће преостале трећепласиране ићи у бараж. Теоретски, за наш државни тим - пласман на шампионат Европе и даље је могућ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

31.05.2015 11:26

Теоретски: побиједити Данце и Албанце у гостима, Јерменију и Португал код куће и да Португал добије Албанију у гостима, није то нереално, да је то Југа из 1997.или СЦГ из 2006. Са Петковићем на клупи, овако сањати је допуштено...

ОДГОВОРИТЕ