Бањалучка браћа први пут заједно у дресу БиХ!

Бањалучани Огњен и Стојан Врањеш нашли су се на списку селектора Босне и Херцеговине Мехмеда Баждаревића и то је први пут у историји "змајева" да су на једно окупљање националног тима позвана рођена браћа.

Фудбал 01.06.2015 | 09:20
Бањалучка браћа први пут заједно у дресу БиХ!

Од распада бивше Југославије, фудбалска селекција БиХ није имала у екипи рођену браћу.

Било је случајева да су дрес "змајева" облачили фудбалери браћа попут Јасмина и Менсура Мујџе, али никад у једном тиму.

Старији Мујџа, Јасмин наступао је за "змајеве" 1997. године док је селектор био Фуад Музуровић, а Менсур је позиван у вријеме Сафета Сушића, али и актуелног кормилара Баждаревића.

И Врањеши, који су поникли у бањалучком Борцу, раније су играли за БиХ, али досад никад заједно!

Стојан је свој деби уписао 2009. године против Узбекистана, док је његов млађи брат Огњен први пут у дресу "змајева" наступио на сусрету у Братислави против Словачке скоро двије године касније…

А тада у тиму БиХ није било његовог брата.

Одличним партијама у дресу пољске Лехије Стојан се вратио у "змајеве" и постоји велика могућност да заигра у везном реду на кључном мечу БиХ против Израела 12. јуна у Зеници.

Огњен с друге је стране дефанзивац Гацијантепа и постао је први Бањалучанин који је наступио на Мундијалима…

Наравно, било је још фудбалске браће у Босни и Херцеговини, а најпознатија су су без икакве дилеме Сафет и Сеад Сушић, затим Вахидин и Хусреф Мусемић, Салем и Вахид Халилхоџић, који су били репрезентативци велике Југославије, али никад нису били заједно на окупљањима плавих.

Такође, у бившој заједничкој држави кроз националну селекцију продефиловало је још много братских фудбалера: Бошко и Милко Ђуровски, Златко и Зоран Вујовић, Бора, Милош и Милорад Милутиновић, Бора и Звездан Цветковић, Драгољуб и Бранко Брновић…

Коментари / 0

Оставите коментар