Три године узалудних протеста грађана

Више десетина грађана окупило се вечерас код старог храста у Бањалуци, поред кога је на мјесту некадашњег парка контроверзни бизнисмен Миле Радишић изградио стамбено пословни комплекс.

Република Српска 29.05.2015 | 21:20
Три године узалудних протеста грађана

Шетњом око стамбенопословног комплекса обиљежавамо три године од почетка градње. Јасно је да је учињена неправда према Жељку Вулићу, али и према грађанима Бањалуке, поручили су окупљени грађани.

Наставак градње овог објекта, кажу окупљени грађани, знак је да правосуђе у РС још није почело да ради свој посао, а институције РС и даље незаконито уништавају природна добра свих грађана. Протест су подржали и одборници опозиционих странака у граду Бањалука.

Окупљање грађана и подршка ми значе, поручио је Жељко Вулић чија је кућа након градње објекта остала готово одсјечена. Ипак, сумња да ће се ишта промијенити, јер, како каже владајући ни до сада нису слушали грађане.

Подршку шетачима раније је дао и предсједник НДП-а Драган Чавић. Док се власт у РС не промијени, поручио је Чавић, градитељ спорне зграде Миле Радишић неће бити послат на издржавање казне без обзира на правоснажну пресуду, јер је, како каже, повезан са врхом власти у РС.

Парк код Медицинске електронике био је једна од посљедних зелених површина у центру Бањалуке која је могла бити уређена као парк, поручено је на протесту, а градске власти уступиле су је особи која је правоснажно осуђена на три године затвора.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Горан Кос

29.05.2015 19:39

Ни један протест или градјанска иницијатива нису узалудни,било какав отпор мора дати резултат,само је питање времена...Ако се на вријеме побунимо,прије цемо доцекати боље дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција

29.05.2015 19:55

Нико неце да удари тамо гдје треба . Мора се видјети која је банка пратила изградњу ове зграде и онда одатле поцети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

30.05.2015 05:19

Нова банка је зло!!!