Додић: Митровић је хтио и повређен, а Ђурђевић нас одбио!

Селектор У-21 репрезентације Србије Младен Додић истакао је циља на Европском првенству пласман на Олимпијске игре, па онда титула.

Фудбал 29.05.2015 | 18:20
Додић: Митровић је хтио и повређен, а Ђурђевић нас одбио!

Додић није могао да рачуна на неколико играча из најбољих европских лига, неки су желели да буду у тиму упркос повредама, док су поједини одбили позив.

Шалке и Ливерпул нису дозволили Матији Настасићу и Лазару Марковићу да играју на ЕП, док је Александра Митровића спречила повреда. С друге стране, Урош Ђурђевић је одбио позив јер "психички није спреман".

"Сви су изразили жељу и мотив да играју. Нисмо нашли компромис са Шалкеом и Ливерпулом, док Митровић дуго вуче повреду зглоба. Инсистирао је да буде у Чешкој, али желим најспремније играче. Степен повреде није дозвољавао напор, иако је био мотивисан", рекао је Додић.

Селектор је додао да ће се екипи због обавеза у А селекцији накнадно прикључити Филип Костић и Филип Ђуричић, док нападач Витесеа Урош Ђурђевић жели да се спреми за нову сезону.

"Ђурђевић је био на списку, али је истакао да није психички није спреман пошто није имао минутажу, а мисли да ће у репрезентацији бити у другом плану. Хоће што боље да се спреми за нову сезону у Витесеу како би се изборио за прву поставу", додао је Додић.

Фудбалери Србије до 21 године у понедељак почињу припреме за ЕП у Чешкој, где ће играти у групи са Немачком, Данском и домаћином.

"Самим пласманом на шампионат у Чешкој нећемо се задовољити, све репрезентације имају амбиције да постану прваци Европе, па тако и ми. Први степеник је да дамо максимум и пласирамо се у Рио", рекао је Додић.

Додић је прокоментарисао ривале у групи на првенству Европе.

"Можда је друга група атрактивнија, али Немачка је изузетно јака и жели трофеј. Они су фаворити, али ова генерација је показала да зна да игра са најјачима. Податак да смо избацили до тада недодирљиву Шпанију говори да имамо велики квалитет. Данци су незгодни, док ће Чешка имати помоћ са трибина. Сваки бод и гол су битни".

Србија ће део припрема обавити у Бијељини у етно селу Станишић, а до поласка у Чешку 14. јуна боравиће пет дана у Старој Пазови. Шампионат Европе у Чешкој игра се од 17. до 30. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар