Миске: Џеко ће бити најбољи кад буде најпотребније!

Тим координатор репрезентације Босне и Херцеговине Звјездан Мисимовић увјерен да ће капитен "змајева" Един Џеко бити играч одлуке против Израела иако нема много утакмица у ногама у Манчестер ситију.

Фудбал 30.05.2015 | 13:00
Миске: Џеко ће бити најбољи кад буде најпотребније!

Мисимовић се опоростио од репрезентације БиХ и активног играња фудбала, али је именован тим координатором "змајева" и доћи ће на окупљање изабраника Мехмеда Баждаревића пред кључну утакмицу са Израелом 12. јуна у Зеници.

Форма играча и наступи у својим клубовима нису на завидном и прижељкиваном нивоу пред меч са Израелцима, али то не брине легендарног Мискета.

"И ја сам знао доћи на окупљање 'змајева' без утакмица у дресу клуба и често бих одиграо добру утакмицу. Међутим, када се дође у БиХ ти проблеми више не постоје. Сви играчи имају период када не играју због овога или онога, али пун стадион у Зеници нас увијек тјера да дамо максимум, а увјерен сам да ће тако бити и против Израела", рекао је Мисимовић за "Гоал.цом".

Некадашњи мозак "змајева" увјерен је да БиХ може да побиједи Израел 12. јуна и остане у трци за пласман на Европско првенство 2016. године у Француској. Посебно, јер су Израелци у серији од два узастопна пораза, што треба искористити.

По његовом мишљењу, кључни играчи у тиму Мехмеда Баждаревића против Израела биће Џеко и Миралем Пјанић.

"Вјерујем у најбољег стријелца БиХ свих времена. Није Един случајно најефикаснији наш играч, а увијек је најбољи када је то најбитније. Тако је било у многим утакмицама. Уз Џеку, можда је вријеме и да Миралем Пјанић узме ствари у своје руке", рекао је Мисимовић.

Рекордер по броју наступа за БиХ такође је увјерен да ће "змајеви", уколико изборе пласман на ЕУРО 2016, у Француској неће поновити исте грешке са Мундијала у Бразилу.

"У Бразилу смо вјероватно платили данак неискуству. Сви су видјели како офсајд против Нигерије није постојао, а у елиминационој фази би нас чекао сусрет са Французима, с којим смо увијек играли занимљиве утакмице. Отишли смо са мањком искуства, а били смо и једини дебитанти, што се осјетило. Уколико се пласирамо на ЕП, вјерујем да нећемо поновити сличне грешке, јер у припремама за СП је било непотребних одлука и ствари које се нису смјеле десити", нагласио је Мисимовић.

Коментари / 0

Оставите коментар