Рафа: Ако и паднем - заслужио сам!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да је веома срећан због победе над сународника Николасом Алмагром у другом колу Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2015 | 15:00
Рафа: Ако и паднем - заслужио сам!

Надал је, такође, после тријумфа са 6:4, 6:3, 6:1 новинарима признао да не осећа мањи притисак због тога што није први фаворит турнира.

“Врло сам задовољан. Мислим да сам играо добро против противника који није играо лоше, у мечу са дугим и тешким гемовима. Меч је био много тежи него што резултат показује. Јако сам срећан јер сам неколико ствари урадио јако добро”, рекао је Надал новинарима у Паризу.

Надал је са девет титула апсолутни рекордер Ролан Гароса, али је ове године шести носилац због рејтинга на АТП листи, на којој је пао због лошијих резултата.

“Добио сам прва два меча, то је најважније. Када причамо о рангу, ако сам шести или седми, то је зато што заслужујем да будем шести или седми. Ако после овог турнира паднем још ниже, за шта постоји добра шанса, бићу тамо где заслужујем да будем. Када сте повређени шест месеци и после тога не побеђујете одмах, нормално је да ће рејтинг да вам пада. Али, то што сам 10, 11, 12. или други или седми, то не мења оно што сам до сада урадио, нити мења моју мотивацију”, рекао је Надал, “На крају крајева, рејтинг јесте важан, али је најважнија ствар да се буде такмичарски настројен, да се буде здрав и да се сваки турнир игра са шансом да знате да можете да се такмичите против било кога. То ми је важније него да имам виши рејтинг”.

Један новинар је подсетио Надала да је 2005, са 19 година, освојио свој први Ролан Гарос и питао га шта би тадашњи Надал мислио о садашњем када би знао шта је све постигао за десет година.

“Мислите да би било ко помислио да то могу да урадим? Ја сигурно не бих. Када сам тада први пут победио, то ми је тада био најважнији дан у каријери. После тог тријумфа сам се вратио у хотел и рекао себи: 'Океј, освојио си најважнију могућу ствар у тенису, од сада ће бити само лакше и неће бити толико притиска до краја каријере’. Али, стварност је потпуно другачија. Сваке године играм са све више притиска. Нико тада није могао да предвиди да ћу овде славити још осам пута, укључујући и мене”, нагласио је Надал.

Он је додао да је веома срећан и захвалан што је могао да освоји девет титула на Ролан Гаросу, али је истакао здравље као главну ствар.

“Истина је да сам добро радио, али је тачно и да човек мора да буде здрав сваке године да би освојио девет титула у десет година. Ништа не сме да се деси у те две недеље. А мислим да сам имао много среће да се увек добро такмичим овде”, рекао је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар