Сваки гутљај воде коју попијемо је мокраћа диносауруса?

Амерички истраживачи тврде да у свакој чаши пијаће воде данас, на било ком делу света, има понајвише молекула мокраће диносауруса.

Занимљивости 29.05.2015 | 11:05
Сваки гутљај воде коју попијемо је мокраћа диносауруса?

Ово "откриће", или боље рећи закључак, Цуриоус Миндс, научне мреже YоуТубе-а, свакако ће се највише допасти љубитељима ових праисторијских зверки.

"Готово сваку молекулу воде коју данас попијемо испишкио је некада давно неки диносаурус", тврде истраживачи који своју теорију објашњавају хидролошким и животним циклусом.

Али, како је могуће да је урин ових древних бића и даље присутан на Земљи када су њихови фосили најчешће непрепознатљиви?

"Диносауруси су имали сво време овог света да пију воду која им је била доступна на планети. Период мезозоика, тј. доба њихове владавине, трајао је нешто мање од 186 милиона година", подсећа Цуриоус Миндс.

Поређења ради, хомо сапиенс се на Земљи појавио тек пре 200.000 година, напомињу научници, указујући на очигледну разлику између нашег (премда ексесивног) конзумирања водених ресурса и конзумирања ових немилосрдних предатора.

Цуриоус Миндс из тога изводи закључак да се у свакој чаши воде коју данас попијемо налази велика количина течности која је пре тога морала да прође кроз црева диносауруса.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ШУША

30.05.2015 19:49

Ни све будале свијета нису једнаке!!!

ОДГОВОРИТЕ