Враћен кући док је у сали чекао операцију

Београђанина Д. Б. вратили су кући док је у сали КБЦ Бежанијска коса, пресвучен у пиџаму, чекао заказану операцију препонске киле.

Србија 29.05.2015 | 08:55
Враћен кући док је у сали чекао операцију

Да ствар буде гора, операција је отказана јер болница није спровела јавну набавку полипропиленских мрежица потребних за ту интервенцију.

- Још сам згранут. У среду сам дошао на заказану операцију препонске киле. Примили су ме, платио сам пријем и онда су ми рекли да се пресвучем у пиџаму и сачекам хирурга у једној сали. Док сам тамо седео, чуо сам сестру како каже: “Шта је с овим мрежицама?” Испоставило се да нема полипропиленских мрежица потребних за операцију и да ћу тек тако морати да се вратим кући - шокиран прича Д. Б. (пуно име и презиме познато редакцији).

С њим је у сали била још једна пацијенткиња која је такође у пиџами чекала да дође хирург. Лекар се убрзо појавио и обома саопштио да мрежица нема, као и да операција без овог материјала може да се обави, али да су шансе да се болест врати у том случају 20 одсто веће.

- Пацијенткиња је пристала. Јадна жена није имала ни ствари да се пресвуче јер је гардеробу већ предала рођацима да јој однесу кући. Мени је хирург саопштио да, ипак, не могу без мрежице и да код сестре закажем нови термин операције - прича наш саговорник. Потом је уследио нови шок.

- Сестра ми је рекла да зовем током јуна и информишем се како протиче јавна набавка мрежица. Не само да ме нису обавестили о отказивању операције, иако су све време имали мој број телефона, већ се не труде ни да ми саопште нови термин, очекујући да ја водим рачуна када ће јавна набавка бити завршена. Надам се да ће неко одговарати због оваквог пропуста - огорчено поручује Д.Б.

Директорка: Жао нам је
Др Марија Здравковић, директорка КБЦ Бежанијска коса, рекла је да „изражава жаљење због неспоразума са болесником“, а др Борислав Тошковића који је требало да оперише Д.Б. рекао је да је приликом прегледа установљена промена и да је предложен други тип захвата и да је о томе обавештен пацијент.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар