Семберка која шминка кћерке арапских шеика

Професионални шминкер, фризер, Дијана Стевановић већ дуги низ година ради по свијету. Дубаи, Либија, Бахреин, Катар, Кувајт, само су неке од земаља, у које послом, као шминкер, иде наша суграђанка, која иначе има завршену академију у Лондону.

Република Српска 29.05.2015 | 08:21
Семберка која шминка кћерке арапских шеика

Неки од последњих послова које је радила је шминкање принцезе Катара, затим свадба за "Роyал фамилy", свадба ћерке шеика, једног од најбогатијих И најмоћнијих људи у Либији, који има ланац хотела по Великој Британији и Шпанији.

Дијанина мама је од 1989. године радила као медицински радник у Либији, па је тако она отишла на одмор и одлучила да остане. Почела је да ради у једном салону, код жене са наших простора, која је удата за либијца, након годину дана отворила свој самостални салон и како су почеле долазити познате личности, тако је и Дијана добијала препоруке за даљи рад за остале арапске земље

Дијана је ове седмице одвојила вријеме за портал ИнфоБијељина гдје нам је пренијела утиске, о томе како се те прославе организују у горе поменутим земљама, колико се разликује у односу на нас и наше стандарде.

- "Свадбе трају седам дана, од чега се једно вече прави тзв. "дјечије вече, друго вече је за удате жене, треће дјевојачко, четврто је доношење злата млади, које се назива "ГУФА". Склапањем брака, очеви младе и младожење се договоре колико и шта млада добија када се уда за тог младожењу и тада се прави "уговор", гдје у случају развода се прецизира шта од свега тога млада може да задржи. Шесто вече је дјевојачка свадба на којој присуствују само жене, а седмо вече младожењина мама прави свадбу, тиме што је оженила сина", објашњава Дијана за портал ИнфоБијељина, гдје додаје да је такође јако битан пети дан када се прави енглески доручак који није у њиховом обичају и традицији, али су то преузели од Енглеза. Доручак траје од 10 до 13х.

Када је ријеч о цифрама, свадбе се крећу од пола милиона, која је нека "просјечна", па до невјероватних три до четири милиона долара.

На тим вјенчањима, на женској свадби се показује колико је богата породица. Фотографисање младе није дозвољено, јер се поштује исламска култура.

Приликом одласка у ове земље, Дијани је увијек обезбјеђена авионска карта, хотелски смјештај све вријеме боравка свадбе, обебјеђен возач , а што се посла тиче, цијену коју договоре, увијек исплате, па чак и преплате, а оно сто је интересантно, мајка или сестре од младе испоштују са још неким додатним поклоном, да ли парфем, нешто од злата.

- "Тренутно је такође велика експанзија сређивања обрва, тамо ни једна дјевојка нема да није урадила обрве јапанском методом исцртавања длаку по длаку. Цијена се пуно разликује код нас и на арапском трзисту , гдје је рецимо код нас просјек 150 еура, а тамо од 800 - 1.200 еура, зависно у којој држави је ријеч", напомиње Дијана, и додаје да је источњачка култура и код нас, пренијета у њен салон, који се налази у Мајевичкој улици.

(ИНФО БН)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бијељинац

29.05.2015 19:24

Свака јој цаст !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕКОСВЕТ

29.05.2015 20:29

комплименти за Дијану

ОДГОВОРИТЕ
Name

САИДА

30.05.2015 10:34

СВАКА ЦАСТ,СВЕ ПОХВАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ