Раскол између Гаврановића и ДНС-а

Односи коалиционих партнера СНСД-а и ДНС-а у бањалучком парламенту запали су у проблеме, што показује и засједање Скупштине града, када су током гласања одборници ДНС-а били уздржани, а било је и међусобних прозивки у изјавама.

Република Српска 29.05.2015 | 22:49
Раскол између Гаврановића и ДНС-а

Током гласања о програму рада Градске развојне агенције за 2015, извјештаја о раду Градског иновативног центра за 2014, Центра за предшколско васпитање, извјештаја о пословању "Деп-ота", те о плану пословања "Акване" четири одборника из ДНС-а била су суздржана. Ови извјештаји су ипак усвојени.

Боран Босанчић, шеф градског одборничког клуба ДНС-а, рекао је да су одборници ове партије били суздржани јер нема инвестиција у граду, санације саобраћајница, као и да други, већ усвојени, програми нису реализовани.

"Ми немамо никаквих проблема са СНСД-ом, јер су они наш стратешки партнер, али имамо проблема с радом градоначелника, који није нашао за сходно да с нама обави разговор од 12. маја. Да ли постоји нека друга већина или не, то не знамо", изјавио је Босанчић и истакао да "они неће бити проточни бојлер извршне власти и владајуће партије".

Према његовим ријечима, одборници које је изабрао народ морају имати одговоре на питања зашто се у граду ништа не ради.

"Те одговоре заиста не можемо добити ако неко не жели с нама да комуницира", казао је Босанчић.

Слободан Гаврановић (СНСД), градоначелник, рекао је да апсолутно неће дозволити да једна особа, па макар била и из ДНС-а, намеће свој лични став као политички став цијеле градске администрације.

"Ја одговарам грађанима Бањалуке, а сигурно нисам лице које треба да потписује и испуњава само одређене захтјеве ДНС-а. Не можемо дозволити да нас неко опструише, а притом једноставно немам времена нити је то мој посао да идем вући одборнике за рукав и питати како ћемо и шта радити. Са мном нема проблема, увијек сам спреман да све договарам, али нисам имао довољно времена да се бавим неким ситним и баналним стварима", изјавио је Гаврановић.

Он је истакао да му је изузетно жао што њихов коалициони партнер (ДНС) с градоначелником и СНСД-ом комуницира преко медија.

"ДНС је и данас показао да остаје при свом ставу и политици, коју су добили из Градског одбора странке. Ако они желе да без икаквих образложења за нешто гласају, а за нешто не, то је њихово право. Коалициона већина неће сједити скрштених руку и пустити да било шта у скупштини зависи само од њихових гласова", казао је Гаврановић.

Одборници СДС-а кажу како се по скупштинским кулоарима расправља о одређеним проблемима и раздорима унутар коалиције. Коалицију у Скупштини града чине СНСД, ДНС и СП.

"Колико год велики проблеми постојеће већине били, њих власт окупља и држи више него што раздваја", казао је Ђорђе Умићевић, одборник СДС-а.

Он тврди да све свађе и расправе настају због кадровских питања, то јест фотеља. До објављивања овог текста одборници су размотрили и усвојили девет тачака дневног реда од укупно 26.

(Независне новине)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

дивља јабука

29.05.2015 06:35

Сви они су само промућај па проли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

печат

29.05.2015 07:16

Ријеч је ријеч за овакав голи живот што су нам га приредили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРЕТ

29.05.2015 08:13

Добро казете господине Гаврановицу :''Ја одговарам градјанима Бања Луке.....'' Ауууууууу, БАС ОДГОВОРАН И ПОСТЕН ЦОВИЈЕК.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

сто не писете

29.05.2015 08:40

Јели поцео састанак опозиције за смјену власти, видим јутрос у просторије СДС-а улази и будуци премијер Мицо Мициц. Нисам видио председника сто це га именовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа

29.05.2015 08:51

Јест да нам се присуњо и папак,али ако је русити нецемо гледати у зубе. Састанку присуствује градоначелник Бијељине и високи функционер СДС-а, те наводно један од кандидата за новог премијера Српске Мићо Мићић, те посланик у Народној скупштини РС Адам Шукало који је донедавно био дио владајуће скупштинске већине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рано је

29.05.2015 09:08

Па ви стварно мислите да је садсњој власти крај.Не мојте бити наивни,не мозе опозиција са овим сто има 200 гласова да преузме власт.Папак је превртљив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

29.05.2015 11:02

Неста пара неста пријатеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећа

29.05.2015 13:48

Нека нам је Бог у помоћи са "папком" и његових 250 гласова

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

31.05.2015 00:51

гаврановиц и постење ха ха ха......

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

31.05.2015 13:49

ови сто сад понизавају Сукала да не мозе ниста са 260 гласова а кад су га куповали и гласао и био дио скупстинске вецине био је добар, толико о вама

ОДГОВОРИТЕ