РГ: Мари осцилирао и прошао, Ћорић шокирао Робреда!

Енди Мари пласирао се у треће коло Отвореног првенства Француске, пошто је у четири сета савладао Португалца Жоа Соусу – 3:1 (6:2, 4:6, 6:4, 6:1). Млади хрватски тенисер Борна Ћорић пласирао се у треће коло Ролан Гароса, тријумфом над Шпанцем Томијем Робредом у пет сетова.

Тенис 28.05.2015 | 20:40
РГ: Мари осцилирао и прошао, Ћорић шокирао Робреда!

Шкот ће се за осмину финала борити са Аустралијанцем Ником Кирјосом, коме је Кајл Едмунд из Велике Британије предао меч другог кола.

Увод у меч био је маратонски гем, у ком смо видели по четири гем и брејк лопте, да би Мари на крају успео да одузме сервис ривалу. Успешно је чувао предност до самог краја, а онда у седмом гему направио нови брејк и стигао до вођства.

У другом делу игре видели смо највише узбуђења у целом мечу, пошто је Португалац после велике борбе успео да стигне до изједначења. Најпре је успео да по први пут у мечу стигне до брејк шанси, и то три везане, искористивши већ прву. Међутим, Мари му је узвратио на сличан начин, али је Соуса поново био концентрисанији и другим узастопним брејком стигао до изједначења у сетовима.

Уводних неколико гемова трећег сета протекло је у сигурним сервис гемовима с обе стране, да би Соуса пропустио велику прилику да можда и преломи меч у своју корист. Шкотланђанин је успео да спасе две брејк лопте, а затим, поново, у седмом гему казнио пропуштену шансу ривала, направио брејк и касније поново повео у сетовима.

Такав сплет околности потпуно је деморалисао Португалца, који већ на страту четвртог сета губи сервис, а Мари у потпуности користи ситуацију и са убедљивих 6:1 стиже до коначног тријумфа.

Ћорић је до победе дошао са 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4, после три сата и 47 минута игре.

У наредном колу, Ћорића очекује дуел са бољим из сусрета Американца Џека Сока и Пабла Карења Бусте из Шпаније.

Ћорић је тријумфом над Робредом, који је у Паризу био постављен за 18. носиоца, направио велико изненађење. Шпански тенисер ретко када губи мечеве у пет сетова, а пре сусрета са Ћорићем у другом колу другог Грен слема сезоне имао је седам победа у низу када је играо пет сетова.

Млади Хрват је имао великих проблема са првим сервисом, чему у прилог иде чињеница да је убацио само 49 одсто. Изгубио је много поена на свом сервису, али срећом по њега то је успео да надокнади када је Робредо сервирао. Имао је чак 24 мање винера од Шпанца, али 26 неизнуђених грешака мање од ривала, па и у томе треба тражити кључ његовог тријумфа.

Ћорић и Робредо су одиграли веома занимљив дуел пун преокрета, у којем су обојица излазили много на мрежу, а сви љубитељи тениса су могли да уживају. Први сет је донео неизвесну борбу до десетог гема, када је млади Хрват направио брејк, али му је Робредо одмах без проблема узвратио, да би Ћорић био концентрисанији када је било најпотребније и повео са 1:0.

Други сет је протекао у знаку Робреда, који је направио брејк за вођство 3:1, а потом одржавао предност. Уследио је вероватно Ћорићев најбољи сет на том мечу, у којем му је Робредо одмах одузео сервис, да би уследило буђење хрватског тенисера, који је био незаустављив до краја сета, који је добио са 6:2.

Међутим, искусни Шпанац се није предавао, поново је направио брејк који му је Ћорић већ у наредном гему вратио, да би му одузео сервис у деветом гему. Већ у следећем гему одсервирао је за сет и увео меч у пети у којем је први дошао до брејка за 4:3, али је Хрват тада заиграо боље, успео да га надмудри и искористи другу меч лопту за велики тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар