РГ: Оде и Троицки...кући!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на Ролан Гаросу већ у другом колу, поразом од Италијана Симонеа Болелија.

Тенис 28.05.2015 | 20:20
РГ: Оде и Троицки...кући!

Болели је до тријумфа над Троицким дошао са 6:2, 6:4, 6:3, после једног сата и 59 минута игре.

Ток меча:

Болели је боље ушао у меч и после освојеног сервис гема одмах је стигао до брејка, а потом наставио свој низ до 3:0. Српски тенисер се потом пробудио и успео да освоји гем, а потом и мало припрети Италијану на сервису.

Међутим, Болели је успео да задржи предност брејка у наредном гемовима, док Троицки није имао ни шансу да му припрети. Италијански тенисер је извршио велики притисак на сервису Троицког у осмом гему, када је брзо и лако дошао до три сет лопте, а искористио је другу за 6:2, после 35 минута игре.

У другом сету је виђена неизвеснија борба, па на самом почетку није било брејкова, а једину прилику на почетку имао је Болели, у другом гему. У истом ритму двојица тенисера су наставили све до десетог гема, када је Болели без изгубљеног поена дошао до брејка и сета са 6:4.

Трећи сет је донео нешто агресивнију и бољу игру Троицког, па је тако стигао и до првог брејка на мечу, у петом гему за 3:2. Ипак, после тога је практично стао, а Италијан искористио његов пад у игри.

Болели је одмах вратио брејк, а потом наставио низ и новим брејком себи омогућио да већ у деветом гему сервира за сет. Италијан се тада није освртао и без изгубљеног поена је завршио меч после скоро два сата игре.

Коментари / 0

Оставите коментар