РГ: Мучење фавориткиња, испала Вознијацки!

Данска тенисерка Каролина Вознијацки елиминисана је са Ролан Гароса, пошто је у другом колу поражена од Немице Јулије Гергес са 6:4, 7:6.

Тенис 28.05.2015 | 14:20
РГ: Мучење фавориткиња, испала Вознијацки!

Возњацки, која је била пета носитељка на у Паризу, имала је доста проблема на свој сервис – Немица је током меча направила пет брејкова, док је Данкиња трипут успела да узврати.

Гергес, 72. тенисерка на WТА листи, одиграла је веома добар меч, а забележила је чак 39 винера, наспрам 16 директних поена Вознијацки. У првом делу игре Јулија је два пута одузела сервис противници, док су у другом сету размениле по два брејка, пре додатног гема који је Гергес добила са 7:4.

Она ће се у трећем колу Ролан Гароса играти са Американком Ирином Фалкони, која у другом колу добила Сесил Каратанчеву са 2:1 у сетовима. Бугарка није успела да понови игру као у дуелу са Јеленом Јанковић, па је завршила такмичење у другој рунди.

Великих проблема имале су још три фавориткиње, али су успеле да пронађу пут до тријумфа. Петра Квитова поново је била на ивици неуспеха против Силвије Солер-Еспиносе, пре него што је направила преокрет и славила резултатом 6:7, 6:4, 6:2.

Андреа Петковић такође је заостајала у сетовима у дуелу са Лурдес Домингес-Лино, али је некако извукла следећа два – 4:6, 6:4, 6:4.

Сара Ерани је могла много раније да савлада Карину Витефт, али јој Немица није дозволила лагану победу, узевши други сет (6:3, 4:6, 6:2).

Коментари / 0

Оставите коментар