Блатер: Ово је много тешко вријеме за фудбал!

Председник ФИФА Сеп Блатер огласио се саопштењем поводом хапшења високих званичника његове организације, истакавши да поздравља истрагу о корупцији.

Фудбал 29.05.2015 | 13:00
Блатер: Ово је много тешко вријеме за фудбал!

У среду је у Цириху, где је у петак заказан Конгрес ФИФА на којем би требало да буде биран нови председник, ухапшено 14 појединаца који су оптужени за узимање мита.

"Ово је тешко време за фудбал, навијаче и организацију ФИФА. Разумемо разочарање које су многи изразили, знам да ће ови догађаји утицати на начин на који нас многи виде", саопштио је Блатер.

Америчке и швајцарске власти саопштиле су да челници ФИФА скоро 25 година учествују у корупцији на свим нивоима организације, те да су за то време узели око 150 милиона долара мита.

"Колико год да су несрећни ови догађаји, ми поздрављамо истрагу и верујемо да ће помоћи раније покренутим мерама ФИФА да искорени корен свега лошег у фудбалу. Колико год да су поједини фрустрирани темпом промена, морам да истакнем да ћемо акције које смо почели наставити. Да будем јасан, таквом понашању нема места у фудбалу и ми ћемо се постарати да они који то покушавају да раде буду ван игре", истиче Блатер.

ФИФА је у среду суспендовала 11 појединаца, укључујући и двојицу потпредседника, из свих фудбалских активности, док траје истрага о корупцији.

"Независни Етички комитет, који је у сред својих поступака у вези са доделом домаћинстава Мундијала 2018. и 2022, предузео је брзу акцију и казнио оне појединце које су именовале власти као корумпиране. Ови кораци су слични онима које је ФИФА предузимала претходних година, када је искључила сваког члана који је прекршио етички код. Наставићемо сарадњу са властима и радити енергично како би искоренили све лоше из ФИФА, како би вратили поверење и осигурали да фудбал буде ослобођен погрешног", закључио је Блатер.

Иако је УЕФА тражила одлагање председничких избора, ФИФА је саопштила да ће бити одржани према плану у петак.

Противкандидат Блатеру, који тражи пети узастопни мандат, биће јордански принц Али бин Ал Хусеини.

Коментари / 0

Оставите коментар