Бјелица: СНСД је разбио српско јединство!

Високи функционер Српске демократске странке Милован Бјелица тврди да ова партија никога не присиљава да остане у њој нити га тера да је напусти.

Република Српска 28.05.2015 | 10:52
Бјелица: СНСД је разбио српско јединство!

Коментаришући одлазак Ненада Стевандића из странке, Бјелица је у интервјуу за Пресс.рс рекао да је бањалучки одбор СДС-а истог дана требало да разматра његове поступке, али да их је он предухитрио.

- Стевандић је најавио да ће и даље деловати као опозициони посланик. Између осталог, изјавио је да ће радо бити 42. посланик уколико опозиција сакупи 41 посланика - каже Бјелица.

Како коментаришете Стевандићеве тврдње да су функционери СДС-а у Сарајеву почели процес "политичког потурчавања"?

- Те тврдње су неутемељене. СДС је дао шансу Ненаду Стевандићу да дође у центар политичких збивања именовањем за функционера градског одбора, члана главног одбора, кандидовањем за градоначелника Бањалуке, а после општих избора 2014. године СДС му је поверио једину позицију коју је добио у Републици Српској, а то је место потпредседника НСРС. Очигледно је да је све ово било недовољно.

Да ли су сада изгубљене све шансе да дође до помирења две највеће партије у Српској, СДС-а и СНСД-а?

- СДС се бори са РС, а СНСД је елиминишући СДС из скупштинске већине на нивоу БиХ у прошлом мандату показао да не ради у интересу РС јер је тако разбио српско јединство у институцијама БиХ. Због личних интереса појединаца у власти и интересних групација окупљених око власти, СНСД је потпуно осиромашио РС и довео је на ивицу опстанка. Због намере да по сваку цену остане на власти, врх СНСД-а је РС супротставио целом свету. С друге стране, циљ СДС-а је опоравак и напредак РС јер је позиција РС једино сигурна ако је она економски стабилна и јака. Наш и овај концепт СНСД-а су, као што видите, супротстављени.

Зашто нико од функционера из врха СДС-а протеклих седмица није присуствовао обележавању страдања Срба у Добровољачкој улици у Сарајеву, "Тузланској колони", Јасеновцу?

- Присуствовао је Ненад Стевандић, он је тада био члан СДС-а и потпредседник Народне скупштине, а колико знам, присуствовали су начелници општина, функционери и један број одборника града Источно Сарајево из редова СДС-а. Свих претходних година на овим местима могли сте видети високе функционере СДС-а. Комплетно руководство СДС-а је 28. априла и 28. јуна прошле године одало почаст свим учесницима Сарајевског атентата у Сарајеву на месту где се атентат десио без обзира на то што су са тог места уклоњене стопе и спомен-плоча Гаврила Принципа. Онима који нису дошли на обележавање ових значајних датума није постављено питање зашто их нема!

А како коментаришете Стевандићеве тврдње да су највиши органи странке пред изборе кандидовали Младена Босића за функцију мандатара нове Владе РС, који је то погазио и то место понудио једном од лидера владајуће коалиције Петру Ђокићу, кога је својевремено оптуживао за криминал? Босић је ових дана понудио Мићу Мићићу мандат за састав нове владе, иако органи странке нису опозвали своју одлуку да Босић преузме одговорност за формирање Владе РС?

- Политика је умеће могућег и ми се, као и све друге странке, руководимо том филозофијом.

Неки тврде да је ово нуђење мандата Мићићу Босићев покушај да смири Мићића да не би кренуо Стевандићевим стопама?

- Приметио сам да се у вашим новинама најчешће оглашавају тзв. аналитичари, чије су анализе, у правилу, промашене. Тако је и с овом, коју презентујете мени у форми питања. Мићић је прихватио да састави нову владу, што је, ваљда, само по себи, врло прецизан одговор "некима који тврде". Крајем ове седмице биће одржан састанак председника политичких партија са Мићом Мићићем. Он ће имати стабилну скупштинску већину.

Извор: Пресс.рс

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Микаило

28.05.2015 08:59

Ви сте испали наивци, ујко Спириц вам је подвалио кукавиције јаје, сад морате сносити последице. Цуди ме како људи, који претендују да буду озбиљни политицари, праве дјеције греске. Довољно је било питати пет пролазника у Бањалуци ста мисле о Стевандицу и ствари би биле јасне. Он као појединац је испао мудрији од свих глава заједно у СДС-у. Јел знате ви са колико нула се писе 42. посланик? Ја мислим са сест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

28.05.2015 09:00

Браво Цицко, краљу!Босић је громада од човјека за разлику од др Стевандића који је због своје похлепе и везе са (неродјеним ујаком) Шпирићем ,добио кеш и окренуо причу!Понавља исте ствари као Додик, буквално исте.Све је јасно!КУПЉЕН!НЕК МУ ЈЕ НА ЧАСТ-АКО ЈЕ ИМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобај

28.05.2015 10:36

А сјецас ли се Цицко када си долазио на ноге онога Додиковог спијуна Предрага Ћеранића? Добро те је увалио и продао СФОР-у и Америкацима?

Name

печат

28.05.2015 09:12

Жао ми је што сам вам дао глас на изборима и не вјерујем вам више за никакве промјене за које сте слагали народ, док се нисте дочепали власти на Републичком нивоу, ви би све учинили за СНСД који вас је шутнуо из власти, и створио амбијент да народ лоше и мукотрпно живи годинама без наде за бољу будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инсајдер

28.05.2015 09:14

Докторе Стевандицу ако си тако постен као сто прицас, одговори народу засто си се кандидовао за потпредсједника "потурцене" странке? Из овога се види колика си љига!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

29.05.2015 19:20

Каква је то протувречена странка???

Name

тесла

28.05.2015 09:16

Зна Стевандиц да је јос давно Тесла рекао,да би цовјек био интелигентан,мора да има на фаци барем један споц,а др.ми дјелује заобљен ко бојлер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

28.05.2015 09:18

Бас ме занима ста то Бјелица писе.Попуњава некаву табелу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими

28.05.2015 09:34

Погледајте ентеријер иза њега,све неки честити људи па причају о другоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

28.05.2015 09:36

Све странке сатрати у корјену!Револуција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

28.05.2015 09:36

Дакле, наставља се сага "Птице умиру пјевајући".

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

28.05.2015 09:36

Дали сте ви Бакиру доста,али нецете висе.2016 цете отици на сметљисте историје..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

28.05.2015 09:37

Највеца глупост свих водецилх људи и Сарајеву је уклањање стопа и спомен плоцаа Гаврилу Принципу.Али није то једини слуцај у БиХ!!!Тако је када је епицентар не културе у БиХ,свако гдје је вецина да му је да избрисе све сто подсијеца на мањину негдје.Када би сви цитали Иву и Месу мозда би мало паметнији били него Додика,Цовица и Бакира!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брезова метла

28.05.2015 10:07

Брезова метла у СДС је требала давно да ради,само тако наставите, фотељасе треба помести

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер

28.05.2015 10:11

Јак Соколац,јаца Српска! Зивио Цицко

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

28.05.2015 10:13

Само напријед :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аглаја Ивановна

28.05.2015 10:21

Види се из авиона да из Стевандића прича Додик, само неке оптужбе, маштарије, без иједног доказа за своје тврдње. Ако је тако поштен и моралан, хајде нека врати мандат странци, нека поднесе оставку на мјесто подпредсједника Народне скупштине РС, па га можда почнем поштовати. Овако он је само продана душа, преживио је СДС и горе ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

28.05.2015 10:24

Купите вецу јахту и Стевандиц се враца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скора

28.05.2015 10:26

Да је стевандиц дудук знао сам ,а и ви нисте ниста бољи кад додика русите безуспјесно 10 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

28.05.2015 10:29

Само Трећи блок је рјешење. Надам се да ће интелектуалци окупљени у Трећем блоку добити повјерење грађана и покренути ствари са мртве тачке. СДС је био и видјели смо шта знају. Исти су као и СНСД. Је ли требамо да им дајемо сто шанси па да се надамо да ће бити боље. Једино овце могу насјести на шарене лаже СДС-а и СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен БЛ

28.05.2015 10:32

Сви у БЛ знају да је Стевандић растурио опозицију.Да је 2012.попустио Додик би сада био прошлост.СТАРИ УДБАШ НЕНАД СТЕВЕНАДИЋ.БРАВО МИЛОВАНЕ САМО ДОСЛИЈЕДНО ДО КРАЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бабић

28.05.2015 10:35

Истина је да је СДС готово затворен за врло квалитетне кадрове из Крајине. И гле јада,умјесто да Крајину заступају тврди и образовани Динарци поријеклом из Грахова,Гламоча,Петровца,Јањске висоравни,челни људи се опредјељују за Стевандића.Човјек који се,као и остали Дрварчани,заклиње и поноси петокраком,Титовом пећином.У суштини, у 95% случајева њихов морални и ментални склоп за идеал сматра људе типа Никола Шпирић.Неминовно је, да ће Стевандић још који пут преварити СДС, док ствар легне приступити СНСД-у или у најбољем случају удомити се под скутима највећег демагога,великог криминалца,саможивнице,љубитеља богатих партија и новца-Николе Шпирића.Како год буде ментор Стевандића у прошлости,садашњости и будућности,биће највеће зло РС, или бар једнако, лакташком самозванцу.Уосталом све је то исто.Титова школа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

веки векић

28.05.2015 10:38

ЖАО МИ ЈЕ АЛИ СДС СЕ РАСПАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владана

28.05.2015 10:43

Људи попут др.Стевандица нам и не требају СДС-у, они који се продају за мале паре, он је јос један од Зељкиних "папака". Људи попут Милована Бијелице, Мица Мицица, Огњена Тадица, Младена Босица, е то су људи који треба да воде ову насу Републику Српску. И да, хоце ли Стевандиц дати оставку на мјесто подпредседника НСРС, јер га је ту СДС довео?! Неце, наравно јер битније су паре које му ујак Спириц даје него образ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Афера "папак" у Хрватској

28.05.2015 10:48

Бивши вуковарски градоначелник Жељко Сабо, који је био и члан Предсједништва СДП-а те саборски заступник, сутра у загребачкоме Реметинцу почиње одслуживати осмомјесечну казну затвора на коју је осуђен ради покушаја подмићивања двоје градских вијећника ХДЗ-а како би осигурао већину у Градском вијећу. хттп://www.вецерњи.хр/хрватска/зељко-сабо-идем-у-затвор-без-стида-и-миран-1007755

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

28.05.2015 10:52

СДС се не распада. СДС после Стевандићевог одласка смо може бити јачи. Људи као Стевандић само је могу искварити. Једна трула вочка, квари све остале. Цицко, само напријед. Ти си прави лидер. Људи као ти требају нашој Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

28.05.2015 11:05

Очито да неким људима никад није доста, а један од њих сада се то види је и Стевандић. Мислим да сваки коментар на његове поступке је сувишан и исти само даје на значају Стевандићу који је он вјештом манипулацијом произвео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

28.05.2015 11:21

Цицко добар си.Пратим ова догађања око Стевандића и не могу да се отмем утиску да је човјек дволичнији од Баје. Једино он пљује по СДС-у а истовремено тражи високу функцију у тој странци.Дебелокожац који сад покушава да манипулише људима. И није сам,удбаши раде свуда има много оних које треба послати доктору па нека прави листе и позиције у РС. Ето му старе гарде у Херцеговини ионако су потрошени а још нису рециклирани.СДС је све јачи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крајисник м

28.05.2015 11:49

СДС је велика прослост. Пропали су као кауц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

угљевик цлан сдс

28.05.2015 11:57

сдс је одавно на ивици вратоломије а није ни цудо ко га и како води били су на власти п ста су урадили па и сад су њихови нацелници у пар опстина на власти па видите у каквом су дефициту те опстине а једна од њих угљевик гдје рента рите сест милиона а опстина у дефициту тринест милиона па гдје су паре срамноооо за сдс

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре микаило

28.05.2015 12:08

Тацно тако.Кукувицја јаја су убацивана по одборима и у Херцеговини,гдје је главну ријец водио Миковиц издајник из Невесиња.Све је урадио да растури странку,јер се боји одговорности за многе краде и пљацке.Био је у талу са тајкунима и дезертерима Херцеговацким и они су га помагали да припоји СДС са СНСД..Теко је хтио да покрије све своје малверзације,и унисти странку које неце са таквима,али све исплива на поврсину,сада сви знају о каквом не цовјеку се ради!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

28.05.2015 12:30

Овај Милован зесток неки тип,свака цаст.Велики углед и ауторитет,али увјек брани заступа праве људе и ставове.Не граби себи,и постује Босица и његов рад.Велике притиске отрпио од момових фосила и њихових лази и подметања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњо

28.05.2015 13:55

Једини излаз је повратак на Републику Босну и Херцеговину. У рекордном року би били у Натоу и Еу. Дрзава би цвјетала, а у политици неби било мјеста за типове као Бака и Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то Алеx

28.05.2015 19:11

Овога цовјека треба поставити са предсједника странке... :) Свака цаст Цицко :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацит

29.05.2015 05:45

Српску су разбили ратни и послератни профитери и њена мафија, они који су покрали све што се покрасти може и уништили све. Они исти који су се обогатили на шверцу муницијом, нафтом, цигаретама. Српску уништавају њени тајкуни, милионери и "угледни" привредници, који својим радницима дају плату 250-300КМ, а сами су пуни као бродови. Коме ће Српска требати кад буду отишли из ње њени становници, њени стручњаци а посебно њена дјеца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милоје

29.05.2015 07:11

Немојте нападати само Стевандића. Можда није сјајан, али ни Цицко није цвјећка. Он највише помогао Додику у предизборној кампањи водајући Кустурицу ради неког Соколов Града, док је овај блатио дио СДС-ових функционера и политичара и наступао са Додиком на митинзима.Ето сад великог Србина Кустурице, нека му на Сокоцу прави хиљаде минарета као што је изјавио за швајцарске новине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

познато уреднице

29.05.2015 12:26

Немој само ти Бјелица прицати, Мицо Мициц је за вас све појам СВАКЕ ИЗБОРЕ ДОНЕСЕ ПРЕКО 30000 ГЛАСОВА СДС-у,и тако донесе сам висе гласова СДС-у него СВИ ЗАЈЕДНО, Босиц у Брцком Сокоцу, Билеци, Гацком и Требињу, а нисте хтјели гласати да буде Пресједник

ОДГОВОРИТЕ