ЛЕ: Сјајно финале - Севиља одбранила трон и ушла у ЛШ!

Фудбалери Севиље савладали су украјински Дњипро 3:2 (2:2), одбранили титулу у Лиги Европе, те изборили пласман у Лигу шампиона.

Фудбал 27.05.2015 | 23:15
ЛЕ: Сјајно финале - Севиља одбранила трон и ушла у ЛШ!

Шпанци су у Варшави направили преокрет у сјајном првом полувремену, Дњипро је пред паузу изједначио, да би у наставку Карлос Бака другим голом донео славље Андалужанима.

Севиља је четврти пут освојила најмасовније европско клупско такмичење, други пут издање Лиге Европе у низу, па ће бити чак пети представник Шпаније у Лиги шампиона следеће сезоне!

Два тима одиграла су савршено прво и резервисано друго полувреме у Варшави. Боље је почео Дњипро, који сјајном комбинацијом Матеуса и Калинића стиже до вођства већ у седмом минуту.

Уследио је притисак Севиље, која средином првог полувремена, у року од три минута стиже до преокрета, погоцима Кришовјака и Баке, који је искористио сјајан пас Рејеса и заобишао голмана.

У самој завршници првих 45 минута Украјинци успевају да изједначе, захваљујући перфектном шуту Ротана из слободног ударца са више од 25 метара искоса са леве стране.

Друго полувреме донело је много опрезнију игру оба тима, мало фудбала, много дуела и прекршаја. Чекала се грешка ривала или евентуално добра контра, а преломни моменат догодио се у 73. минуту.

Одбрана Дњипра је траљаво реаговала испред свог казненог, лопта је стигла до Витола који проиграва Баку, а Колумбијац опет показује инстинкт убице пред голом и доноси победу.

Севиља је сва четири трофеја у такмичењу освојила у последњих десет година (2006, 2007, 2014, 2015), те наставила доминацију Шпаније која је са девет титула најтрофејнија земља.

Лига Европе, финале:
Дњипро – Севиља 2:3 (2:2)
Калинић 7, Ротан 44 – Кришовјак 28, Бака 31, 73

Дњипро: Бојко – Матос, Черебјачко, Даглас, Федецкиј – Федорчук (Безус 68'), Канкава – Конопљанка, Ротан, Матеус – Калинић (Селезњов 78')

Севиља: Рико – Тремулинас, Колоџејчак, Карико, Видал – Кришовјак, Мбија – Витоло, Банега, Рејес (Коке 58') – Бака (Гамеиро 82')

Коментари / 0

Оставите коментар