Зашто пукоше преговори између Јокана и Вотфорда?!

Милион фунти је у питању! Острвски медији, ако им је веровати, тврде да је српски стручњак тражио плату већу за 150 процената.

Фудбал 28.05.2015 | 21:20
Зашто пукоше преговори између Јокана и Вотфорда?!

Обезбедио им је око 170.000.000 евра, али се они нису удостојили да му дају један проценат од тога. Чак и мање. Вотфорд је забио нож у леђа Славиши Јокановићу који га је после оне катастрофе са три тренера за два месеца, мирном руком и хладном главом водио у Премијер лигу.

Вишедневне спекулације око судбине српског стручњака су окончане тако што су прекинути преговори о новом уговора, пошто му актуелни истиче 30. јуна. Вотфорд ће уместо Јокановића довести шпанског стручњака Кикеа Флореса чија каријера је у стромглавом паду последњих година. Видећемо како ће Вотфорд усрећити са њим...

Али вратимо се ми нашем Јокану. Српски стручњак је дошао у Вотфорд када управа клуба није знала где бије и када је променила тројицу тренера за кратко време. Тада је дошао Јокановић и потписао уговор до краја сезоне вредан 400.000 фунти што је око 560.000 евра и била је један од најмањих тренерских плата у лиги. Финансијска инфериорност у односу на друге менаџере није сметала Јокановићу да у пакленој трци каква годинама није виђена у Чемпионшипу проведе Вотфорд први кроз циљ.

Очекивано је било да буде награђен новим уговором, али Италијани на челу клуба очигледно нису имали амбицију да се то деси и иза леђа Јокановићу су кокетирали са познатијим тренерским именима.

Преговори о новом уговору су вођени неколико недеља, да би минулог викенда све пукло. Вотфорд је Јокановићу нудио незнанто повећање плате и уговор на само 12 месеци. Прилично потцењивачки за човека који је успео оно што нису познатија и боље плаћена тренерска имена попут Мекларена, Каранке, Мекартија или Ленона.

Јокановићев захтев је према писању острвских медија био трогодишњи уговор са повећањем годишње плате за 150 одсто. Уместо досадашњих 400.000 фунти по сезони, српски стручњак је тражио 1.000.000 фунти годишње. У преводу: 1.410.000 евра по сезони. Храбро, одважно, али и реално са Јокановићеве стране. Уосталом, клубу је обезбедио око 170.000.000 евра пласманом у Премијер лигу. Јокановић није желео да пропагира лажну скромност већ је тражио оно што је заслужио. Уосталом, ако не цениш сам себе, не можеш очекивати ни да те други цене више.

Фамилија Поцо која газдује клубом није желела ни да чује за такву опцију и јасно је ставила до знања Јокановићу да неће добити услове каквим се надао. Образложење Поцових је да ће Вотфорд водити по систему као и Удинезе и да неће бити великих искакања са платама.

Време ће показати ко је био у праву, а уколико заврши на клупи Њукасла, Вест Хема или Сандерленда, Јокановић ће имати прилику да покаже челницима Вотфорда колико вреди.

Коментари / 0

Оставите коментар