Најава финала ЛЕ: Севиља - Дњипро за титулу и ЛШ!

На "Стадиону народа" у Варшави (20.45) на програму финале Лиге Европе између шпанске Севиље и украјинског Дњипра.

Фудбал 27.05.2015 | 14:20
Најава финала ЛЕ: Севиља - Дњипро за титулу и ЛШ!

Актуелни шампион, Севиља јури своју, рекордну, четврту титулу у најмасовнијем европском такмичењу, Дњипро прву, а победник овог дуела обезбедиће и такмичење у Лиги шампиона наредне сезоне.

Андалужани, који су прошле године славили на 'Јувентус Арени' после пенала против Бенфике, стигли су до финала укупном победом против Фиорентине од 5:0.

С друге стране, тим из Дњепропетровска направио је мало изненађење, елиминисавши италијански Наполи. У италији није било победника (1:1), да би у реваншу Дњипро забележио минималан тријумф.

Тренер украјинског тима Мирон Маркевич рекао је да његов тим није планирао да догура оволико далеко, али и истакао да "апетит расте оног тренутка када почнете да једете".

"Сигурно је да нисмо планирали да се нађемо у финалу ове сезоне, али апетит вам се повећава како почнете да једете. Оног тренутка када смо елиминисали Олимпијакос на старту друге фазе – тада смо почели да верујемо да можемо барем до полуфинала. Велики сам љубитељ шпанског стила фудбала, као и огроман број људи широм света", рекао је Маркевич, "Такође, сматрам да је Севиља доста слична Наполију, јер оба тима имају Шпанце за тренере. Када бих рекао да моји играчи нису забринути и нервозни слагао бих. Освојити пехар у овако тешкој години, за све нас у Украјини било би нешто феноменално. Али, мени је једино важно да престану да буду нервозни како меч крене. Посебну драж свему даје могућност да се нађемо у Лиги шампиона".

Тренер Севиље Унај Емери сматра да је његов тим близу циља да испише историју такмичења, али да противник и те како заслужује поштовање.

"Не можемо да не мислимо на то да смо близу да испишемо историју овог такмичења. У финалу смо, све се решава у једној утакмици и јасно да и Дњипро види шансу", рекао је Емери, "Екипа која елиминише неколико озбиљних противника заслужује финале. У полуфиналу су били бољи од Наполија, тима који је после победе над Волфсбургом проглашен фаворитом за трофеј. Противник свакако има наше поштовање. Наравно, и пласман у Лигу шампиона, као и да Шпанија следеће сезоне има четири тима у елити додају мотив више".

Коментари / 0

Оставите коментар