Терза 12 мјесеци након доласка: Дуг смањен на 43 милиона!

"Имамо и план како да даље наставимо са стабилизацијом"...

Фудбал 28.05.2015 | 10:20
Терза 12 мјесеци након доласка: Дуг смањен на 43 милиона!

Црвена звезда креће путем опоравка! Тако бар тврди први човек клуба са Маракане Звездан Терзић. Он је у интервјуу за Вечерње новости рекао да је годину дана након његовог доласка у Љутице Богдана финансијска ситуација стабилнија, да најтрофејнији српски клуб неће банкротирати, како се предвиђало, односно да је укупан дуг смањен на 43.000.000 евра.

"Тачно пре годину дана сам дошао у Црвену звезду на место генералног секретара. После увида финансијских ревизора у пословне књиге клуба, њихов закључак је био да Црвеној звезди прети банкрот који ћемо тешко избећи. Сада, 12 месеци касније, могу са поносом да вам кажем да Звезда није банкротирала и да неће банкротирати. Смањили смо дуг на 43 милиона евра, са јасним планом како да га даље смањујемо из године у годину. Оно што је најважније, измирили смо скоро 10 милиона евра дугова бившим играчима и клубовима и добили смо лиценцу за УЕФА такмичења. А имамо и план како да даље наставимо са стабилизацијом. У децембру прошле године смо одржали седницу Скупштине на којој је усвојена стратегија стабилизације и развоја Црвене звезде. Највећи део усвојене стратегије се реализује. Корак по корак. Уверен сам да ћемо уз стабилизацију клуба ове године остварити и главни циљ - стварање тима и освајање шампионске титуле".

Терзић се осврнуо на све потешкоће на које је управа наилазила у последњих годину дана...
"Звездашка јавност не зна да је иза нас година штедње, стезања каиша, кресања буџета, година смањења расхода. Са сигурношћу могу да тврдим да је сезона иза нас најтежа година у историји Црвене звезде! Искрено сматрам да је велики успех постигнут што се Звезда уопште такмичила и уз то се борила за титулу до пред крај сезоне. У једној реченици ћу рећи суштину: ми смо перманентно били у раскораку између жеља и могућности, између жеље да освојимо титулу и сурове реалности да немамо новац за то. Ми смо функционисали у немогућим условима, малтене без икаквих финансијских средстава. За такмичење смо на расплогању имали укупно 1.400.000 евра, а за реализацију циљева је било потребно 10 пута више. Сви остали приходи које смо остварили морали су бити утрошени за враћање наслеђених дугова. Ову сезону смо изгурали са мање од 1.400.000 евра, то се није догодило никада у историји Црвене звезде".

Звездан Терзић је објаснио и како се дошло до новца...
"Од Гаспрома смо добили 4,5 милиона евра за нови уговор, плус два милиона по старом уговору за пролећни део сезоне. Од трансфера смо зарадили 2,5 милиона евра, од тога за права продаје Луке Јовића добили смо 1.400.000 евра. Остали новац је дошао од других спонзора и чланова управе", закључио је генерални директор црвено-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар