Пијаца на ''Рајку Митићу'': Кога за тренера?!

Управа не може да обезбеди нормалне услове за функционисање клуба, али изгледа да би свако волео да доведе свог тренера!

Фудбал 27.05.2015 | 23:30
Пијаца на ''Рајку Митићу'': Кога за тренера?!

Уместо нормалне и опуштене атмосфере после завршетка сезоне, у Црвеној звезди се тек сада закувало као да сезона почиње. Лицитира се именом новог тренера, плејада спортских радника и прегалаца у управи клуба никако да се сложи око једног кандидата.

Црвена звезда је дошла у ситуацију да је једва сакупила довољно играча за утакмицу, а сада већ бивши тренер Лалатовић није ни знао где су му поједини играчи уочи последњег кола. Лалатовић је у последњем колу имао само 15 играча на располагању, међутим у управи нема тих проблема. Њих 19 на руководећим функцијама треба да се договори око избора новог тренера, како је и признао потпредседник Ивица Тончев.

Додуше, Тончев је и једини који је направио конкретан корак и предложио тренера. Сви остали ћуте након што су данима по медијима пуштали пробне балоне, забављали јавност и померали мозак навијачима. Откако је постало јасно да Лалатовић одлази, неколицина тренера је поменуто као могуће решење за врућу клупу на Маракани.

Милорад Косановић који је био први кандидат је и даље у игру, а и јуче је неко из управе Црвене звеззе био у контакту са њим. Мидораг Гроф Божовић је био само шарена лажа за навијаче, да се мало смире страсти после неуспешне сезоне и амортизује незадовољство звездашке јавности. Терзићев пик је норвешки стручњак Тронд Солид, али није јасно шта ће странац у клубу у којем нема пара. По обичају се барата и именом Милована Рајевца који је раније био жеља Драгана Џајића, па можда је почасни председник и сада умешао прсте.

Озбиљан кандидат је и даље бивши играч Ристо Видаковић, чије шансе зависе од доласка Владе Стошића на функцију спортског директора. Стошић јер сарађивао са Видаковићем у Бетису и инсистираће на његовом довођењу. Али, прво треба Стошић да се договори са гломазним руководећим апаратом Звезде.
„Говорићу о тренеру тек ако будем преузео функцију, дотад не бих ништа о томе. Обавили смо први озбиљан раузговор, видећемо како ће се ствари даље одвијати. Данас, сутра ће бити све много јасније“, рекао је Стошић за Журнал.

За разлику од Тончева, други потпредседник Славиша Кокеза се држи по страни и бави се рушењем Томислава Караџића, а председник клуба Светозар Мијаиловић се не меша много у посао око избора новог тренера.

Како сада ствари стоје Филиповић, Косановић и Видаковић су најозбиљнији кандидати. У анкети можете да дате глас о најбољем решењу за место тренера Црвене звезде.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробар делија

27.05.2015 21:38

Ко год додје у ЦЗ,неце видјети крај полу-сезоне ,прво треба ФСЈ са Карадзицем јос једним да се откаци за сва времена ,па да додје неки тренер.

ОДГОВОРИТЕ