Видео: Клуб казнио голмана јер је примио гол док је пио воду!

Суи Веиђие, голман кинеског суперлигаша Чонгћинг Лифана, вечно ће памтити првенствени меч са Лиаонингом због невероватног пропуста који је направио.

Фудбал 30.05.2015 | 19:20
Видео: Клуб казнио голмана јер је примио гол док је пио воду!

Веиђијев тим, који је близу зоне испадања у нижи ранг такмичења, је водио са 0:1 и седам минута пре краја направио прекршај близу ивице казненог простора.

Голман гостију је тада отишао покрај гола, да узме флашицу са водом, али док је пио - домаћи су брзо извели слободан ударац, лопта је стигла до Динга Хаифенга који је умакао чуварима на левој страни и потом лако затресао потпуно небрањену мрежу.

Лифан је тако, захваљујући овом несвакидашњем киксу голмана, остао на само две победе у досадашњих 11 мечева, па је први "изнад црте", са само бодом више од позиције која води у другу лигу.

Суи Веђије је због овог пропуста кажњен са око 8.000 америчких долара од стране клуба, а прети му и суспензија, јавља кинеска новинска агенција Ксинхуа.

"Направио сам невероватну грешку и због ње смо испустили три бода. Нећу више никада урадити нешто тако, нити ће ми више икада концентрација попустити", рекао је несрећни голман, ког су већ на аеродрому у Лиаонингу сачекали и прилично извређали навијачи Чонгћинг Лифана.

Коментари / 0

Оставите коментар