Карло - добио отказ, али остао ВЕЛИКИ ГОСПОДИН!!!

Сигурно му није било право што је добио отказ у Реалу, али је његова реакција после свега баш онаква каква му и доликује – господска.

Фудбал 27.05.2015 | 17:20
Карло - добио отказ, али остао ВЕЛИКИ ГОСПОДИН!!!

Карло Анћелоти је један од највећих живих фудбалских тренера на свету.

Три пута био је шампион Европе, а то је успело само још покојном Роберту "Бобу" Пејслију, који је крајем 70-их и почетком 80-их водио Ливерпул до три од укупно пет тријумфа у Купу шампиона.

Међутим, Реал Мадрид председника Флорентина Переза такав је клуб да се и титула првака Европе памти само једну сезону, па је Перез у понедељак увече саопштио јавности да Анћелоти није више тренер екипе.

После растанка са клубом који би, вероватно, отерао и сера Алекса Фергусона после сезоне без трофеја, Италијан није показао горчину, напротив.

На свом Тwиттер налогу кратко се обратио навијачима Реала и фудбалској јавности, прво на читком шпанском (за случај да се њему Перез обратио речима: 'Не би било лоше да тренер говори шпански'), а потом и на енглеском, који је научио освајајући дуплу круну са Челсијем.

Анћелоти је написао...

"Покушаћу да сачувам у сећању ове две фантастичне године у Реал Мадриду. Хвала клубу, навијачима и мојим играчима", твитнуо је Анћелоти и додао таг #ХалаМадридYНадаМас што буквално значи – Напред Мадрид и ништа друго (или ништа више).

Анћелоти је, слутећи шта ће се догодити, прошле недеље истакао да ће у случају растанка са Реалом направити паузу од годину дана да се одмори.

Шпанија је једина земља у којој није успео да освоји титулу првака. Серију А освајао је са Јувентусом и Миланом, Премијер лигу са Челсијем, а Лигу 1 са Пари Сен Жерменом. Првак Европе био је са Миланом, два пута, и Реалом који је његову "Ла Дециму" чекао 12 година.

Треба рећи и да је Анћелоти као играч био првак Италије и са Ромом и са Миланом, са којим је два пута освајао Куп шампиона у копачкама.

Коментари / 0

Оставите коментар