Српском свештенику у Приштини пријетили јер удара црквена звона

Приштински парох Дарко Маринковић рекао је да му је једна особа у центру града запретила да више не удара црквена звона, јер у Приштини живе муслимани.

Србија 26.05.2015 | 08:41
Српском свештенику у Приштини пријетили јер удара црквена звона

Парох је звонио у цркви Светог Николе у Приштини, након чега се и догодио инцидент.

"Био сам са црквењаком на улици испред цркве када је пришао тај човек који ми је запретио. Нисмо знали коме се обраћа, а он је руком показао на мене. Био сам затечен, али и узнемирен због хладнокрвности човека који ми је претио, тако да то нисам одмах пријавио полицајцу који је седео у кабини недалеко од нас. Полиција цркву и нас чува 24 сата дневно. Претњу сам полицији пријавио тек након повратка из Лапљег Села где сам данас служио парастос", рекао је Маринковић за Агенцију Бета.

Парох је казао да се звоно на тој делимично обновљеној српској православној цркви у Приштини, која је била потпуно спаљена марта 2004. године, ових дана први пут огласило након годину дана паузе када је звоњење било прекинуто због претњи.

"Ово данас, дакле, није први пут да доживљавам претње. Сигуран сам да је овај човек који ми је јутрос претио, исти онај који ми је пре више од годину дана запретио да ће с браћом поново запалити цркву", рекао је Маринковић.

Парох који у парохијском дому живи с породицом, рекао је да је о данашњој претњи обавестио и надлежне у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској СПЦ.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босњак

26.05.2015 06:51

Неандерталац. Коме мозе да смета звоно са цркве? То је неписмен цовјек. Да је било висе правих вјерника не би се догодило оно зло које нас је спопало у 90-им. Поздрав.

ОДГОВОРИТЕ