Црни викенд у Српској!

Протеклог викенда на подручју Републике Српске забележена су три убиства и једно у Брчко дистрикту. 

Република Српска 25.05.2015 | 22:52
Црни викенд у Српској!

Црни викенд у Српској је започео у Челинцу где је у суботу око један час ујутро дошло до туче у угоститељском објекту у Улици видовданској, у којој је Миле Шугић (36) после туче пао низ степенице и задобио телесне повреде од чијих последица је, потом, преминуо.

У Брчком се, такође у суботу ујутру, око четири часа догодило убиство. Испред пекаре у насељу Грчица страдао је Милош Дроцо (23). Несрећни младић је избоден на смрт и то чак десет пута у леђа. Полиција је као осумњиченог привела Горана Р. (22) из Пелагићева, а за још једном особом трагају.

Црни викенд се наставио и у недељу.

У Требињу је у недељу ујутро око 3.30 у сачекуши убијен Марко Ђерић (24), познати кик-боксер.

Марко је убијен из аутоматске пушке у леђа испред зграде у којој је живео. Полиција је привела Р. А. (19) из Требиња који је осумњичен за ово убиство.

Иначе, настрадали младић се враћао из клуба "Мерлот" где је радио као обезбеђење.

Обдукциони налаз је показао да је Ђерић страдао од једног метка који му је прошао кроз леђа и срце и изашао с предње стране тела.

Мотиви напада нису познати, а родбина и пријатељи настрадалог младића кажу да је био узоран спортиста који је освајао многе медаље у БиХ и иностранству.

КРИЗА ПОРОДИЧНИХ ОДНОСА

Иван Шијаковић, социолог, каже за "Новости" да је за оно што се догађа данашњем друштву највећи кривац слабљење породице као институције и лоше стање у породицама. - Већина људи која се одлучује на убиство то носи из својих породица. Да су њихове породице на време препознале агресивност, упозориле јавност и радиле са децом до тога не би дошло. Али, код нас породице штите и оправдавају своје насилне чланове и траже оправдање за њихова кривична дела - истиче Шијаковићева.

Живео је са оцем који је аутомеханичар и мајком која је недавно почела да ради у једном требињском ресторану. Поред Марка, Ђерићи имају још три кћери.

Кулминација црног викенда у Републици Српској дошла је у недељу у послеподневним часовима, када је у Приједору Драшко Секулић (41) са више убода ножем убио супругу Наташу (37) из Градишке. Злочин се догодио у Улици српских великана у приједорском насељу Гомјеница. У овом насељу несрећна жена живела је у изнајмљеној кући.

Како незванично сазнајемо, Наташа са супругом није живела од августа прошле године, али је од њега и даље трпела злостављања, која су кулминирала њеном смрћу. Она се, наводно, бежећи пред њим преселила у Приједор, али је све било узалуд.

Иза несрећне жене остао је осамнаестогодишњи син, који у време убиства није био у Приједору.

Отац настрадале, Момир Вујичић, изјавио је да иако већ месецима нису живели заједно, Драшка то није спречавало да Наташу константно малтретира и злоставља, што је кулминирало и трагедијом.

На подручју РС у прошлој години регистровано је 26 убистава. у четири случаја починиоци су се после кривичног дела - убили.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Урос

25.05.2015 21:15

омладина гледа пуно америцке филмове и мисле да је лако бити мафија, због тога гину овако

ОДГОВОРИТЕ
Name

ооооо

26.05.2015 07:56

Баш од филмова, ајде не лупетај !

Name

ссс

26.05.2015 08:32

Ово само немастиња изазове, омладина пуна снаге, не ради ниста, нема посла изадје у кафану попије 2 пица и полуди а цим нема пара ето и свадје. Политика нас уби. Дајте људи да се овоме стане у крај. Протести, смјене владе. Погледајте ста раде у другим дрзавама. Када је народ незадовољан устаје на ноге а ми цутимо и трпимо и на крају убиство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

26.05.2015 09:11

Мислиш у Кибији,Египту,Сируји,Украјини,Македонији...уххх баш си паметан...

ОДГОВОРИТЕ