РГ: Испали Крајиновић и Крунићева!

Српски тенисер Филип Крајиновић није успео да се пласира у друго коло Ролан Гароса поразом од Давида Гофана са 6:3, 2:6, 6:7, 1:6. И Александра Крунић поражена је већ на старту Отвореног прванства Француске у тенису.

Тенис 25.05.2015 | 18:00
РГ: Испали Крајиновић и Крунићева!

Крајиновић је освојио први сет, али је потом изгбуио три узастопна и на тај начин завршио такмичење.

Белгијанац ће у наредном колу играти са бољим из меча Сантијаго Хиралдо - Доналд Јанг.

Момка рођеног 1990. године у Рокуру затекли смо на терену број 12 како тренира са Томијем Робредом, а он је пристао на кратку причу за нашу кућу, јер је журио на масажу.

Ток меча:

Дуел на терену број два није почео на најбољи могући начин за нашег представника, пошто је Гофан одмах стигао до брејка. Погодио је Белгијанац неколико винера, али су Филипове грешке из форхенда и довеле до прве шансе за брејк, а самим тим и до губитка сервиса.

Међутим, Крајиновић се није деморалисао нешто лошијим почетком, везао је два винера, а затим из бекенда успео да стигне до рибејка, искористивши прву брејк шансу. Наставио је у истом римту и убрзо стигао до тоталног преокрета. Још ауторитативнији био је у наредном гему, препустивши ривалу само један поен, а онда поново ривалу одузео сервис – 4:2.

Није се Србин ту зауставио, такође није дозволио да му ниво игре падне, па је убрзо повео у сетовима. Без избубљеног поена стигао је на само гем до вођства, а онда свесно играо нешто ризичније у наредну гему, што је Белгијанац искористио и успео да се спасе. Ипак, већ у следећем му није било спаса, Филип је одиграо паметно и већ прву гем/меч лопту претворио у вођство – 6:3.

Други сет почео је на сличан начин као први, иако није било брејка на самом старту. Оба тенисера сачувала су своје сервисе у уводним гемовима, Гофан је повео са 2:1, а онда успео да направи брејк. Натерао је Крајиновића на два тешка ударца и већ прву шансу претворио у одузет сервис ривалу – 3:1.

Овога пута није било реакције Србина, који је покушао агресивнијим приступом поново да стигне до преокрета. Смањио је Крајиновић на 4:2, али је то било све од њега у другом делу игре. Гофан се извукао у седмом гему и поново стекао три гема вишка, да би затим новим брејком стигао до изједначења – 6:2.

Да је Филип напредовао изузетно на психичком плану видело се на отварању трећег сета, пошто га је почео на савршен начин после изједначења. Отворио је овај део игре новм брејком, а после тога уз мало проблема стигла је и потврда. Гофан је био у контра ритму, што је Филп сјајно искористио – па је после четири одиграна гема имао огромну предност – 4:0.

Међутим, од тог тренутка је необјашњиво стао. Гофан је успео да се упише на семфор, а затим и врати један брејк заостатака. Уследио је нови сигуран сервис гем за Белгијанца, пошто је без изгубљеног поена дошао на само гем од изјендачења – 4:3.

Крајиновић се тргао у том тренутку, подиграо ниво првог серива и после дуже паузе успео да освоји гем на свој сервис. Гофан је узвратио, а онда је Србин пропустио да на свој сервис стигне до новог вођства у сетовима. Прокоцкао је лепу шансу, превасходно због својих грешака, па ћемо гледати тај-брејк – 6:6.

Крајиновић је имао поен предности у тај брејку, али је противник успео да преокрене и поведе са 2:1 у сетовима. Тај брејк је завршен резултатом 7:3.

У четвртом сету Крајиновић је био потпуно вам ритма, па му је противник препустио само један гем и четврти сет лако осваја са 6:1 и стиже до победе.

Боља од српске тенисерке после преокрета била је Јулија Путинцева са 2-1, по сетовима 3:6, 6:3, 6:2.

Крунуићева је одлично почела меч, добила је први сет без већих проблема, али је у наставку попустила и дозволила је 20-годишњој Казахстанки да преокрене.

Ривалка Путинцевој у другом колу биће Јелина Свитолина.

Ток меча:

После изгубљена прва два гема Крунићева успостаља ритам и прави брејк, а затим и осваја гем на свој сервис и то без изгубљеног поена за 2:2. У наставку је наставила са добром игром српска тенисерка, везавши још два гема за вођство од 4:2. Противница прекида налет српске тенисерке и на свом сервис смањује резултат. Ипак, Крунићева се врата на прави пут и брејком осваја први сет са 6:3.

Крунићева је потпуно стала у у другом сету, а противница је то искористила и врло брзо повела са 4:0. У петом гему српска тенисерка се пробудила и осваја гем без изгубљеног поена. До краја сета Путинцева је ипак успела да освоји још један гем и избори одлучујући сет - 6:3.

Трећи сет Александра је почела одлично, направила је брејк за 1:0, али у наставку није била на свом нивоу. Путинцева је меч преломила серијом од четири освојена гема, а Александра је шансу да се врати имала у последњем гему. Ипак, није искористила брејк шансу за 4:5 и на крају је изгубила.

Коментари / 0

Оставите коментар