БЛ: Какав повратак Дармштата у Бундеслигу!

После Инголштата, још један аутсајдер играће у Бундеслиги следеће сезоне, Дармштат, док ће Карлсруе бити ривал Хамбургу у баражу.

Фудбал 25.05.2015 | 14:40
БЛ: Какав повратак Дармштата у Бундеслигу!

Дармштат је минималном победом над Санкт Паулијем у последњем колу Цвајте потврдио друго место и директан пласман у елиту, први пут после 33 године.

Карлсруе је са 2:0 против Минхена 1860, уз реми Кајзерслаутерна са Инголштатом, изборио треће место и двомеч са ХСВ-ом у борби за Бундеслигу.

Дармштат је други тим који ће ову сезону памтити као бајковиту, јер је прошлог лета под вођством Дирка Шустера стигао из треће лиге у Цвајту, а пре само неколико недеља био је четврти, далеко и од позиције која води у бараж.

Међутим, тријумфом над Кајтерслаутерном почетком месеца, Дармштат се укључио у борбу за друго место, уследили су ремији ривала, па је све било у рукама овог тима.

У кључном мечу сезоне није их очекивао лак посао јер им је гостова Санкт Паули, који је стрепио за опстанак. Међутим, Тобајас Кемпе је 20 минута пре краја затресао мрежу гостију из предграђа Хамбурга и послао домаћина у елиту.

Дармштат је основан 1898. године, а ово ће му бити прво учешће у елитном рангу немачког фудбала. Играју на стадиону капацитета 19.000 навијача.

Санкт Паули је сачувао статус друголигаша захваљујући победи Карлсруеа над Минхеном 1860, који ће играти бараж за опстанак у Цвајти. У трећи ранг немачког фудбала су елиминисани Ау и Ален.

У Цвајти ће следеће сезоне играти Падерборн и Фрајбург, који су елиминисани из Бундслиге, те Арминија Билефелд и Дуизбург, који су стигли из треће лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар