ХСВ хтио да отјера Србе, а они га спасли на крају!

Качар је поново био најбољи, Рајковић као Зелер! Доласком Бруна Лабадије ствари су се промениле за 180 степени.

Фудбал 25.05.2015 | 09:20
ХСВ хтио да отјера Србе, а они га спасли на крају!

Хамбургер је у последњем колу успео да победи Шалке (2:0) и избори бараж за опстанак у Бундеслиги, а највеће заслуге иду Гојку Качару и Слободану Рајковићу. Немачки медији преносе да је Качар поново био најбољи играч на терену, док је Рајковић против Рудара постигао други гол у стилу легенде Уве Зелера.

Неколико месеци раније Хамбургер се помирио са судбином да је прошао још један прелазни рок у којем нису успели да се реше српских интернационалаца који су имали висока примања. И не само због тога. Качар и Рајковић су претходних година имали доста проблема са повредама, овај други и са дисциплином где се потукао са саиграчем Хеунг-Мин Соном због чега се нашао у немилости тадашњег тренера.

Ствари су недавно промениле за 180 степени. Пре свега када се на клупу ХСВ вратио Бруно Лабадија. Немачки стручњак ослонио се на Србе и они су то указано поверење вратили на прави начин. А тек се очекује да оправдају то што их је вратио у живот. Остаје да се види да ли против Карлсруера или Кајзерслаутерна.
„Поносан сам на саиграче што су у најважнијем тренутку у нашим каријерама показали квалитет. Немамо времена за славље. Морамо да задржимо овај моментум“, рекао је Качар.

У случају повољног исхода када је у питању бараж мечеви за останак у Бундеслиги Хамбургер ће можда понудити Качару продужетак уговора. Како то сада невероватно звучи...

Лабадија, такође, спушта тренутну еуфорију.
„Чињеница да смо избегли селидбу у нижи ранг је сензационално. Морамо да будемо срећни због тога. Признајем да сам се надао да ћу сезону окончати са две пријатељске утакмице, међутим, очекују нас два меча у баражу што нас чини нервозним“, рекао је Лабадија.

Коментари / 0

Оставите коментар