Карла чека 150 милона у Милану?!

Тренер Реала је завршио меч са Хетафеом, махнуо је навијачима и кренуо кући... Међутим, да ли је баш тако?

Фудбал 24.05.2015 | 21:40
Карла чека 150 милона у Милану?!

Трофејни италијански тренер Карло Анћелоти, после освајања дуго чекане "Ла Дециме" пре годину дана, синоћ је највероватније последњи пут водио Реал Мадрид као тренер, на затварању сезоне у којој није освојено – ништа.

А, то се у Реалу не опрашта...

Управо зато, није чудо што је увек Реалу наклоњена "Марца", у дану утакмице са Хетафеом, прво представила Рафаела Бенитеза као савршеног човека, старог Мадридисту, као будућег тренера славног клуба, а онда објавила да ће се Анћелоти овог лета вратити у "свој" Милан, клуб за који је играо и који је одвео до две титуле првака Европе.

Наиме, шпански лист из поузданих извора, са назнаком "ексклузивно", објавио је у суботу да је власник Милана Силвио Берлускони, који је недавно продао добар део акција клуба контроверзном кинеском бизнисмену "Господину пчели" (Мистер Бее), спремио Анћелотију плату од пет милиона евра годишње и, наравно, не само то...

Да би придобио назад тренера који се прославио водећи неке друге "росонере" од 2001. до 2009. године, играче са победничким менталитетом и светском класом, Берлускони је у сенку тог клуба спреман да уложи 150 милиона евра овог лета, пише "Марца", а пројекат реконструкције требало би да води управо Анћелоти.

Ипак, Берлусконијеве раширене руке можда неће дочекати повратнички загрљај старог пријатеља, јер... Након што се 2011. године волшебно растао са Романом Абрамовичем и Челсијем упркос "дуплој круни" у сезони 2009/10, Анћелоти се према писању "Газете дело Спорт" нада повратку у Енглеску и Премијер лигу, чекајући могући заокрет у односима између Манчестер јунајтеда и Луја ван Гала.

Италијан сматра да би у 56. години, са статусом троструког првака Европе, права ствар за њега била – Јунајтед и наводно је спреман чак и да оде на одмор, чекајући да Ван Гал забрља, како би он дошао као прави, доследни наследник сера Алекса Фергусона, јер је очигледно да Дејвид Мојес то није био, а многи сумњају да ће то икада бити Ван Гал.

Враћање у Италију, у лигу у којој је све мање квалитета (не рачунајући Јувентус), за Анћелотија би био прелазак са коња на магарца, пише "Газета", која наводи и додатни разлог за то.

Да "Марца" причом о 150 милиона који чекају Анћелотија, заправо, само пожурује његов одлазак из Мадрида, може да се наслути и у изјави самог Берлусконија, који је јавно признао да размишља да у целости прода клуб "Мистер Бију" и да одустане од фудбала, а Милан води од средине 80-их.

"Уложио сам много новца у Милан, ако тако могу да кажем. Уложио сам 1,6 милијарду евра. Сада, када се економија мања и моји послови полако јењавају, схватам да није могуће наставити у том правцу. Такође, разлог за повлачење могао би да буде и тај што је капитал потребан да би се остао компетитиван на европском нивоу, нагло скочио од када је у фудбал ушао новац стечен продајом нафте", поменуо је Берлускони арапске власнике у неколико клубова широм Европе.

Дакле, шпанска и италијанска страна приче о сензационалном повратку Анћелотија у Милан нема скоро па додирних тачака, а ви изаберите која вам је ближа.

Коментари / 0

Оставите коментар