НБА плеј-оф: Ратници на прагу великог финала - воде 3:0 против Ракета!

Кошаркаши Голден Стејт Вориорса дошли су на корак од пласмана у велико финале НБА лиге, пошто су повели са 3-0 у финалу ’Запада’ против Хјустон Рокитса.

Кошарка 24.05.2015 | 11:00
НБА плеј-оф: Ратници на прагу великог финала - воде 3:0 против Ракета!

Вориорси су после сигурних победа у Оукленду, убедљиво славили и у првој утакмици у Хјустону са 115:80.

Апсолутни јунак тог тријумфа био је Стеф Кари, који је за 35 минута на терену уписао 40 поена, пет скокова и седам асистенција.

Такође, постао је рекордер по убаченим тројкама у плеј-офу, пошто је у дуелу са Рокитсима свој број довео до 64 захваљујући шуту 7/9.

Тим из Калифорније је од прве четвртине наметнуо свој ритам, само је повећавао своју предност, а Рокитси нису ни на један начин могли да им припрете и спрече потпуни дебакл на свом терену.

Кари је био незаустављив у Тексасу, а када се то деси, ретко који тим има шансе против Вориорса. Поред тога што је био јунак тријумфа и постао рекордер по броју тројки у плеј-офу, на трећој утакмици се нашао и у одабраном друштву. Кари је постао први кошаркаш у последњих 30 година уз Леброна Џејмса и Тима Данкана који је у прве три утакмице финала конференције уписао барем по 30 поена и пет асистенција.

Уз Карија, најбоље расположени у трећем тријумфу Вориорса били су Дени Грин и Клеј Томпсон, који су уписали по 17 поена. Грин је имао и 13 поена и пет асистенција, док је сјајан био и Ендру Богут са 12 поена и исто толико скокова, а тако су свој тим довели на корак од великог финала први пут од 1975. године, када су освојили последњу од три титуле.

Код Рокитса, Џејмс Харден је имао 17 поена, један више од Џоша Смита, који је додао и осам скокова, док је Двајт Хауард утакмицу завршио са по 14 поена и скокова.

Наредна утакмица финала ’Запада’ игра се у понедељак, а у недељу је на програму трећи дуел финала ’Истока’ између Атланта Хокса и Кливленд Кавалирса, у којем Леброн и саиграчи воде са 2-0.

Коментари / 0

Оставите коментар