Пеп одбио Барсу!

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола одбио је позив Барселоне да присуствује финалу Лиге шампиона против Јувентуса у Берлину 6. јуна.

Фудбал 24.05.2015 | 20:40
Пеп одбио Барсу!

"Нећу прихватити тај позив, остаћу овде", рекао је тренер Бајерна који је изгубио у полуфиналу Лиге шампиона против Барселоне укупним резултатом 5:3.

Барселона је раније саопштила да је послала позив за финалну утакмицу на адресу својих бивших тренера међу којима је и Гвардиола.

Гвардиола је био тренер Барселоне од 2008. до 2012, када су Каталонци освојили 14 трофеја, међу којима две Лиге шампиона.

Шпански стручњак је на конференцији за медије уочи последње утакмице сезоне против Мајнца у суботу одбацио оптужбе да је "изобличио" Бундеслигу, с неколико изненадјујућих пораза, пошто је претходно осигурао титулу првака.

"Људи у Немачкој много причају, Треба ипак, да имају мало више респекта према шампиону Немачке и његовим играчима", рекао је Гвардиола.

Последњи пораз Бајерна од 2:1 против Фрајбурга био је иницијална каписла за критике упућене Гвардиоли.

"Ми смо наш посао завршили. Остали клубови нас не занимају. Када имате на располагању само 13, 14 играча свакако да не можете играти стално истим интензитетом", рекао је Гвардиола и подсетио да је у поразу против Аугсбурга његова екипа већи део утакмице играла са десет фудбалера.

Бајерн у суботу завршава сезону у утакмици код куће против Мајнца, после чега ће прославити раније освојену титулу .

"Желим да наши навијачи могу мирно да прославе титулу", рекао је Гвардиола, који очекује да победом заврши сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар