Заједничка сједница Влада до краја јуна

Александар Вучић, премијер Србије, и Милорад Додик, предсједник РС, договорили су у петак у Београду да до краја јуна буде одржана заједничка сједница влада Србије и РС.

Република Српска 22.05.2015 | 19:30
Заједничка сједница Влада до краја јуна

На састанку је било ријечи и о томе како Србија може да помогне РС у стабилизацији економских и социјалних питања.

"Закључили смо да неколико дана пред Видовдан, односно кроз мјесец дана, у Београду буде одржана заједничка сједница двије владе, а дан раније и Савјета за спровођење Споразума о специјалним и паралелним везама и да се тада најконкретније могуће конципирају облици сарадње у будућности", рекао је Додик.

Он је након састанка рекао да премијер Србије добро познаје прилике у РС, те да му је јасно пренио став Србије да поштује Дејтонски споразум и територијални интегритет БиХ, али и јасно ставља до знања позицију очувања и помоћи РС.

Додик каже да Српска није задовољна због ранијих разграђивања Дејтонског споразума, односно одузимања надлежности Српске и преношења на ниво БиХ, те наводи да то није помогло расту БиХ, већ напротив.

"Ствара се атмосфера једне незајажљиве аждаје која је требало да прогута све што се тиче Републике Српске да би, наводно, нахранила ту имагинацију о БиХ, као да би тада нешто било боље", рекао је Додик, наводећи да управо разградња Дејтонског споразума доводи до све теже ситуације у БиХ.

Додик је поменуо помоћ у пољопривреди, као што је снабдијевање минералним гнојивима или пољопривредним машинама, а посебан акценат је на томе да се заједнички осмисли реформа области образовања, јер досадашња, очигледно, не даје резултате какве друштво очекује.

Извор: Независне новине

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сирогојно

22.05.2015 17:36

Пресједник ентитета требао би с пресједником Србије да договара састанак а бјела цизмица с Вуцицем...а и то је свирање к...у...само тросе народне новце..

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

22.05.2015 17:36

Кад се тако лијепо издоговарасте ста урадисте Вас двојица са Радисицем.Реце ли му предсједник да га Вуциц изруци Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

22.05.2015 17:46

Овај квази председник је висе у Србији неко у Бих. Е Вуцицу ским си Онакав си. Брзо си заборавио да је јос доскора био на страни Тадица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисковиц

22.05.2015 17:57

Договарају се да се Мисковицу додјели кљуц града Бањалуке и да му се плати одстета за повреду цасти и дусевне боли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

22.05.2015 17:58

Овај Гос.Додик је све дебљи,и Дебљи,изгледа да му није бас лосе!!!Угоијо се БРЕ много овај Цовјек!!!Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

22.05.2015 18:22

У опкладу да ће тај дан Додик и Вучић свечано отворити зграду Миле Радишића и увести метел

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види их

22.05.2015 18:36

Папак и политички побачај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лили

22.05.2015 18:56

Било би им паметније да одрзе састанак путем видео линка ако мисле несто корисно урадити! Овако само праве тросак и малтретирају људе у логистици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИНЕ ТУ

23.05.2015 07:13

Било би логично да ВИНЕ ТУ-ГЛАВНИ БАЈА има разговор са, како он каже политичким побачајем, Предсједником Томиславом Николић, а БИЈЕЛА ЧИЗМИЦА да контактира и договара сједнице Влада са Премијером Александром Вучић. Овај сусрет је толико миноран да господин Вучић није хтјео нити изаћи пред новинаре, дакле, предстоји акција попова да то поправе, јер путикање ВИНЕ ТУА-ГЛАВНОГ БАЈЕ нервира господина Вучића, јер човјек има преко главе својих обавеза и послова. Овај сусрет је иритантан за све грађане Републике Српске, јер нису показали вољу да врате кума Радишића на издржавање затворске казне, нити су вољни да процесуирају кума Шкрбића који је опљачкао здравство Републике Српске. Готово сам сигуран да ВИНЕ ТУ-ГЛАВНИ БАЈА и БИЈЕЛА ЧИЗМИЦА незнају шта раде, у великом су бунилу, а понижени и опљачкани грађани од стране режима и кумова, не мају више гдје него на улицу. Живи били па видјели!

ОДГОВОРИТЕ