Косан о Звезди: Раде свашта, јер им је дозвољено!

"Не чуди ме, знам како то иде. Исто бих радио да сам задужен за то, можда и горе, јер решаваш свој проблем".

Фудбал 25.05.2015 | 11:00
Косан о Звезди: Раде свашта, јер им је дозвољено!

Тренер фудбалера Новог Пазара Милорад Косановић рекао је данас да је важно да његова екипа утакмицом против Доњег Срема у последњем колу Супер лиге Србије на прави начин заврши сезону.

"Ко тврди да утакмица није важна, не разуме суштину професионализма и такмичења. Момци су дали све од себе да направе резулат и ти бодови су битни да би могли да кажемо да смо те и те године урадили то и то. Морамо одиграти добро и коректно, као током целог пролећа. Карактер је свечарски и ревијални, али треба бити максимално озбиљан против ривала који је испао из лиге", рекао је Косановић на конференцији за новинаре.

Нови Пазар има 44 бода и освојиће пето место у елитном рангу, док је претпоследњи Доњи Срем са 26 бодова већ испао у Прву лигу Србије. Утакмица ова два тима играће се у недељу од 17 часова на Градском стадиону.

"Играће фудбалери који су изнели највећи терет, али и они који треба овде да наставе каријеру. Неки, попут Дејана Русмира, треба да почну утакмицу и опросте се од клуба и навијача на леп начин, с обзиром да вероватно више неће играти фудбал. Други, опет, долазе, попут малог Анеса Рушевића, који ће имати добру минутажу. Било би ту још омладинаца, али њих чека првенствена утакмица с Партизаном", казао је Косановић.

Он је истакао да је младим играчима неопходно такмичење, али да са њима треба радити обазриво и стрпљиво. Осим Рушевића, последње припреме с првим тимом прошла су још двојица пазарских омладинаца, Денис Бишевац и Енсар Бајрамлић.

"Кроз тренинг се не постаје играч, али ништа не може на силу. Ако нема места у првом тиму, боље је да фудбалер оде на позајмицу, да игра, макар то био и нижи ранг. Треба бити паметан и коректан. Кад не пружите детету шансу, то је једнако погрешно као и ако му је дате пре времена. Рушевић редовно тренира с нама, то му много значи, ојачао је и добио одређену рутину. Лепо је што имамо три талентована момка, можда и више, који куцају на врата првог тима", оценио је Косановић.

Косановићев уговор с Новим Пазаром истиче на крају првенства, а искусни стручњак је најавио да ће после тога разговарати с клупским челницима о евентуалном продужетку сарадње.

"Треба да видимо шта клуб хоће и може, као и шта ја желим, хоћу и могу. Без тога, немамо причу. Питање је хоћемо ли играти Европу или не (због финансијских проблема Војводине и неизвесности добијања лиценце), пошто су мотиви различити у односу на развој ситуације", рекао је Косановић.

"Битније од мог останка је да Пазар не попусти после најуспешније сезоне, него да догради тим са четири, пет добрих играча. Ако погледамо све аспекте, то је врло могуће, али битно је да се не погреши. Нажалост, склони смо грешкама, али верујем да се Пазару то неће догодити", додао је он.

Упитан да прокоментарише спекулације везане за његово преузимање Црвене звезде, Косановић је рекао да београдски црвено-бели раде свој посао и да ту нема ништа чудно.

"Они морају да реше питање стручног штаба, постојећем истичу уговорне обавезе у недељу. Кад тражите новог тренера, не бирате средства, што је и нормално. Хоће да ураде најбоље што могу и онда раде свашта, али то свашта је дозвољено. Не чуди ме, знам како то иде. Исто бих радио да сам задужен за то, можда и горе, јер решаваш свој проблем. Како стоје ствари, знаћемо у понедељак, уторак или среду, па о томе не могу да причам пре понедељка, уторка или среде", рекао је Косановић.

Коментари / 0

Оставите коментар