Очекујемо борбу против криминала

Чланови Одбора за безбједност посјетили су министра унутрашњих послова Републике Српске. Одбор је дао пуну подршку МУП-у у борби против тероризма, али затражио и активну борбу против криминала и корупције у Српској.

Република Српска 22.05.2015 | 19:55
Очекујемо борбу против криминала

Одбор за безбједност подржава рад МУП-а у борби против тероризма и заштите градјана Српске.

Предсједник Одбора Миланко Михајлица каже да је закључак Одбора да МУП није изашао из законских оквира у акцији "Рубен".

Михајлица каже да је и министру рекао да се не смију дизати тензије, али да се посао мора урадити.

Министар Драган Лукач демантује тврдње да је у акцији "Рубен" полиција употријебила прекомјерну силу. Појашњава, реагујући на усвајање информације на Савјету министара о терористичком нападу у Зворнику и акцији "Рубен", да је МУП дужан да извјештаје подноси Народној скупштини.

Кратко коментарише и чињеницу да су након акције "Рубен" готово сви ухапшени пуштени. Тврди да су информације које је МУП добио ипак биле тачне.

Предсједник Одбора за безбједност најавио је да ће Одбор и у скупштини дати подршку МУП-у у борби са тероризмом.

Након састанка министар Лукач није се обазирао на питања новинара о случају "одбјегли Миле Радишић".

(БН ТВ)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сесељ

22.05.2015 13:44

Ста се овај Михаљица напео као да има тврду столицу оце оке да му испадну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

22.05.2015 14:08

Г. Михаљица да би сте усли у борбу против криминала и корупције морате да се ресите корумпираних судија и тузилаца, јер је евидентно да МУП одради свој дио посла прикупи и комплетира доказе, а онда судија и тузилац за несто сто постоје елементи кривицно дела или организованог криминала дају условне осуде, па цак и по висе пута једној те истој особи. Како је могуце да људи раде као доктори или у јавним установама болницама, а правосназно су осудјени за кривицна дјела фалсификовања и преваре, као и крадје имате таква два слуцаја у Мркоњиц Граду, Перо Радиц, доктор породицне медицине и Лазендиц цовјек који је ухапсен за крадју возила признао све невјероватно али истинито. Постоје оправдане сумње градјана висе у правду, закон и постење када имате овакве слуцајаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаљице

22.05.2015 14:59

Не требаш очекивати борбу против криминала,ти се требаш борити против криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

22.05.2015 18:01

Вид' овога па јел он није у пензији

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

22.05.2015 18:10

Имате на претек слуцајева. Овај из Невесиња распито сам се, па казу људи опљацко сиромасну опстину. На крају се приклонио владајуцим и русио Босица, а 12 година му СДС давао мандат. Знаци све треба санкционисати а не само по странацкој линији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко

22.05.2015 18:20

Полицију РС мозете комотно распустити кад је у питању било какав озбиљан криминал. Исто вриједи и за судство у Рс. То су приватне сецуритy слузбе. Полиција РС мозе слузити за страсењи и хапсење повратника, оног Токица и евентуално да провали у клиx. Залосно, тузно ал је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мики

22.05.2015 18:26

Није на крају, он је увјек русио странку на опстим изборима, само своју издајницку г..ицу гледо. То је Брано Миковиц. Босица је увјек русио а сада јавно са тајкунима СНСД и дезертерима који су финансирали ту нистарију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

22.05.2015 20:32

Што се тиче криминала и корупције у РС,јасно се виде резултати полиције у задњих 7-8 година...ни једна афера није до краја истражена нити и једна "крупна риба" завршила на робији.Толико о тој борби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар ИИИ

23.05.2015 05:46

Ко и кад це да оде у затвор ради поклањања приватној фирми сумњивих власника РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. Прво је унистена дрзавна фирма која је располагала рудником, да би се онда без тендера и надокнаде рудник поклонио "страној" приватној фирми која је прије тога унистила неколико приватизованих предузећа у региону. И сви то знају. Сада је више од једне трецине рудника у рукама фирме са Кипра за коју се оправдано да је власниство једног високопозиционираног политицара из РС. Мали акционари и бивши радници прије неколико година покренули су судски спор, по коме се до сада ниста није ријесило. Наводно, СИПА испитује случај и има сву компромитирајућу документацију о томе, али неко још увијек опструише покретање истраге. БРУКА И СРАМОТА И ЗА ДРЖАВУ И ЗА НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

23.05.2015 10:13

ВИДИ КО ЈЕ ЕКСПЕРТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ!!!! КОЈУ И ЧИЈУ ДИПЛОМУ ИМА ОВАЈ СТРУЧЊАК... Е МОЈА ОПОЗИЦИО КО ТЕ ПРЕДСТАВЉА, А СДС ТРЕБА ДА РАЗМИСЛИ КОГА ДОВЕДЕ ПОД СВОЈ КИШОБРАН.

ОДГОВОРИТЕ