ЈСЛ: Партизан са бебама против Борца! Али стварно!

На утакмицу против Борца у Чачку, тренер Партизана Зоран Милинковић води и тројицу кадета! Партизан нема нападача у сениорском тиму - Шапоњић са репрезентацијом, Којић повређен. "Тешка је Партизанова мајица...". А одмор за играче!?

Фудбал 23.05.2015 | 13:20
ЈСЛ: Партизан са бебама против Борца! Али стварно!

Партизан је освојио титулу првака Србије, изгубио је у финалу купа. Није баш лако у кожи тренера Зорана Милинковића који треба да:

- мотивише играче за последњу утакмицу у првенству против Борца у Чачку којем гори под ногама да избегне бараж;

- да подигне екипу после пораза у финалу Купа Србије (у среду од Чукаричког 0:1);
- да направи тим који ће се супроставити чачанским "зебрама", јер нема "пола" екипе!

Како?

Иван Шапоњић и Андрија Живковић су већ на Новом Зеланду са омладинском репрезентацијом Србије. Немања Којић је повређен, баш као и Владимир Волков. Дарко Брашанац је добио право на краћи одмор, јер га одмах очекују припреме са младом репрезентацијом (до 21 године) за завршни турнир Европског првенства (а можда неће бити једини играч). Старији играчи, попут Саше Илића и Николе Дринчића, истиче Милинковић, заслужили су одмор после напорне и сложене сезоне...

Дакле, прво што упада у очи пред меч са Борцем у недељу је - Партизан нема нападача!

Играо је Милинковић без нападача против Црвене звезде (што је била добра тактика, јер су црно-бели све контролисали у "вечитом дербију"), а исто је желео да понови против Чукаричког у финалу Купа. Није му се исплатило. Покушао је са Којићем у другом полувремену, али је учинак нападача био мизеран. Уз то се Којић и повредио.

Милинковић је стога, али и због старе праксе у Партизану посегао за школским погоном - у Чачак иду тројица кадета!

"Постоји могућност да против Борца промовишемо нове клинце. Повешћемо тројицу кадета (двојица 1998. и један 1999. годиште) и сва тројица су репрезентативци. То су: Милош Кукољ, који игра на позицији шпица, Јован Мишић - везни играч и Страхиња Бошњак, млађи кадет, који игра на месту левог штопера. Ове године смо промовисали Шапоњића, потом Лукића, а ако се укаже прилика можда ће заиграти и један од поменуте тројице", рекао је тренер Партизана.

Изостанак нападача у стартној постави у мечу против Чукаричког нешто је што се највише замера Милинковићу, а он на то каже да треба погледати и анализирати целокупну ситуацију са којом се суочио и додаје: "Видећемо ко ће бити класична или некласична 'деветка', морамо да видимо ко ће бити у нападу против Борца".

Све у свему, кадровско стање у Партизану пред гостовање Борцу није добро. Уз то, овај моменат Милинковић назива непријатним.

"Пре свега, зато што смо поражени у финалу купа... јуче је у свлачионици био мук. Уз то, Борац је оптерећен борбом да избегне бараж за опстанак у Суперлиги, а на све то кадровска ситуација није добра. Ипак, упркос свему томе, верујем да ћемо смоћи снаге да све то превазиђемо и имамо добру реакцију и прикажемо добру игру", каже тренер Партизана.

Како мотивисати играче у овом тренутку?

"Није лако. Није нам било лако ни после Крушевца, против Новог Пазара. Тешка је Партизанова мајица и момци који изађу на терен да на најбољи начин представе и клуб и себе", одговорио је Милинковић.

Милинковићеве кадровске муке неће бити завршене гостовањем у Чачку.

Многи фудбалери Партизана играју у разним репрезентацијама. Већ смо поменули да су Шапоњић и Живковић са омладинском репрезентацијом, младу репрезентацију (играчи до 21 године) очекује завршница ЕП, а припреме почињу 1. јуна, уз то играју и А тимови (Бандаловски ће добити позив из Бугарске, Бранко Илић је већ добио позив из Словеније), а термини су 7-8. и 12. јун.

"Ово је специфична ситуација. Партизан ће почети припреме 15. јуна... Та деца, ти играчи имају право на одмор", јада се Милинковић свестан да тешко може нешто да промени.

Дакле, питање је ко ће све бити на располагању Милинковићу када почну припреме и са ким ће радити током лета за оно што црно-беле очекује - квалификације за Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар