Протест због неисплате одштета од поплава

Незадовољни одуговлачењем с исплатом накнада за штете које су у мају прошле године претрпјели од поплава, грађани Вучиловца и Крепшића јутрос су протестовали испред зграде Владе у Брчком.

Република Српска 22.05.2015 | 11:06
Протест због неисплате одштета од поплава

„Прошле године смо се ових дана борили с водом за голи живот и оно што смо кућили и скућили, ове године се боримо за оно што нам је обећано и уговорима потписано, а од потписа, папира и обећања се не живи", огорчен је Ђорђа Маргетић из Вучиловца.

Влада се уговорима с 436 домаћинстава којима је утврђена штета од 10, 15 и 33.000 марака обавезала на исплату у двије транше, с разликом од 45 дана. Неки због жалби, као Мара Анић из Крепшића, још нису добили ни марку, а већина на други дио помоћи чека дуже од шест мјесеци.

„Непрекидно нас лажу. Многи су се од нас задужили и уредили колико толико своје куће вјерујући да ће добити новац на вријеме. Неки су одлучили да помоћ утроше куповином стана и иселе се, а остали су и без капаре и без стана. Срамота!", каже Божо Ђуричић из Крепшића.

Влада ће се у наредној седмици изјаснити по одлуци другостепене комисије о 460 жалби и брзо послије тога услиједиће исплата по одобреном списку, али и тужбе против 27 корисника који су новац из прве транше, утврђено је надзором, потрошили ненамјенски, саопштио је учесницима протеста члан Владе Рифет Мујановић.

„Све је транспарентно и сваки предмет се обрађује максимално коректно и с провјерама. Нико ко је претрпио штету неће бити закинут, али ће на Суд сви који су примљени новац ненамјенски потрошили", категоричан је Мујановић.

Незадовољни Вучиловљани и Крепшићани су најавили да ће, уколико исплата не крене наредне седмице, мјештани ових села блокирати магистрални пут Бијељина- Бањалука на дионици Брчко-Лончари.   

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Додано

22.05.2015 09:16

За прославу су се брзо одлуцили а за накнаду стете поплављенима јос не као да дају своје властите паре а не оне из донација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.05.2015 09:17

Добра Влада ко длаке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

22.05.2015 09:24

Никад горе Владе у историји БЧ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАЛОСНО

22.05.2015 12:49

Цудна смо ми сорта,нема пуно коментара кад је невоља обицних људи а кад је нпр.Сејфудин Токиц за сат висе од 100 коментара.Ово показује ста је наса будуцност.ЗАЛОСНО.

ОДГОВОРИТЕ