"Орлићи" путовали као Моша и Тирке у Монтевидео!

У-20 репрезентација Србије стигла је на Нови Зеланд, после 32 сата пута од Београда до Окленда!

Фудбал 22.05.2015 | 14:40
"Орлићи" путовали као Моша и Тирке у Монтевидео!

Вељко Пауновић повео је екипу ка Окленду у понедељак у 20.00 часова, са београдском аеродрома "Никола Тесла". На крајњу дестинацију, У-20 репрезентативци стигли су у складу са очекивањима, у среду ујутро (око два сата) по средњоевропском времену.

Времена за дугачак одмор од напорног пута неће имати. Очекује их кратко навикавање на временску разлику, па завршне припреме за старт У-20 Светског првенства, на којем ће заиграти први пут. Премијерни меч одиграће 31. маја, против Уругваја.

У главном граду Новог Зеланда, Окленду, "орлиће" је дочекало пријатно време и хладније у односу на температуру у Србији. Тамо је реткост да буде топлије од 15 степени.

База репрезентације удаљена је 30 минута од аеродрома. Експедиција из Србије смештена је у Спортском центру "Пулман Лоџ", где ће боравити до 27. маја, када одлази у Дунедин, град у којем ће бити смештена до краја прве фазе Мундијалита.

"Орлиће" је дочекао Бојан Станојевић, професор физичког васпитања, који 20 година живи у Новом Зеланду, а пореклом је из Власотинаца.

"Сигуран сам да сте јако уморни од напорног пута. Надам се да ће адаптација брзо проћи и да ћете уживати у свом боравку на 'крају света'. Стигли сте у Окленд, али ако сте помислили да је то најдаље што има, онда ћете схватити да нисте у праву када кренемо за Дунедин, који је удаљен још три сата лета", рекао је играчима добро расположени Станојевић.

Уверио је "орлиће" и да ће имати подршку са трибина.

"Српска дијаспора на Новом Зеланду је добро организована и сигурно ћете имати подршку наше заједнице на свим утакмицама", додао је домаћин.

После доласка у хотел, играчима се обратио и селектор Вељко Пауновић.

"Момци, ја чврсто верујем у вас, заслужили сте ову шансу, дуго смо и упорно сви заједно радили да дођемо до овога. Сада нећемо да се задовољимо само учешћем, ово је ваша прилика, ово су ваши дани. Једном се игра Светско првенство. Пред нама је период у коме ћемо дуго бити заједно, одвојени од породица, упућени једни на друге... Неће нам бити лако, али би сте зато одабрани, јер имате квалитет и на терену и ван њега", рекао је селектор.

Пред фудбалере је стао и директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије, Митар Мркела.

"ФСС је учинио све да овој генерацији обезбеди најбоље услове и да у вас максимално уложи, јер ви то заслужујете у сваком погледу. Нисмо штедели средства, дошли смо доста раније на Нови Зеланд, како бисте се адекватно припремили и сигуран сам да ћете оправдати очекиваја свих нас, иако нас очекује веома тежак и напоран шампионат. Привилегија је бити у друштву најбољих на свету, а пред собом имате животну шансу да останете записани у историји", поручио је он.

Екипа је први пут тренирала у среду поподне, а није радио само голман Предраг Рајковић, који још осећа последице повреде задобијене у утакмици Звезде и Радничког 1923, када је принудно напустио игру због бола у леђима и пределу кука.

Лекарски тим чини све да перспективни чувар мреже буде способан да наступи на отварању Мундијалита, 31. маја против Уругваја. Наредних дана, у Окленд ће допутовати и трио играча који су у среду имали обавезе у финалу Купа Србије: двојац Партизана Андрија Живковић - Иван Шапоњић, као и млади центарфор Чукаричког Станиша Мандић.

О путешествијама, утакмицама и успесима Моше, Тиркета и осталих чланова култне репрезентације Југославије снимљени су веома популарни филмови и серија. О "Чилеанцима", члановима некадашње У-20 селекције Југославије, која се 1987. попела на врх света, такође су стварани филмови и писане књиге.

Нека и о предстојећој епизоди српске У-20 селекције слушају генерације које долазе!

Коментари / 0

Оставите коментар