Косан од понедјељка тренер Звезде!

Милорад Косановић биће у понедељак представљен као нови тренер Црвене звезде, преносе Вечерње новости.

Фудбал 21.05.2015 | 16:00
Косан од понедјељка тренер Звезде!

Он се наводно у среду договорио са генералним директором клуба Звезданом Терзићем, а за озваничење сарадње чека се само крај сезоне у Јелен Суперлиги.

Актуелном тренеру Ненаду Лалатовићу уговор са црвено-белима истиче по завршетку меча са Младости из Лучана у последњем колу ЈСЛ предстојећег викенда, а и Косановића очекује последњи меч на клупи Новог Пазара.

Клуб са Јошанице играо је одлично под Косановићевим вођством, стигао је до историјског пласмана на пето место на табели, а до саме завршнице првенства борио се за пласман у Лигу Европе.

Косановић ће трећи пут сести на клупу Звезде. Први пут је водио у сезони 1997/1998, а потом кратко 2007. године. Отпуштен је после неочекиваног пораза од грчког Ариса 3:0.

Некадашњи дефанзивац, током каријере је водио још Војводину, Малту, кинеске клубове Вухан, Далијан и Шанкси, те словеначку Олимпију, а био је и селектор младе репрезентације Србије и Црне Горе.

Три пута је био шампион Кине, освојио је и три Суперкупа најмногољудније земље света те Куп такмичење, а 2001. је био вицешампион Купа победника купова Азије.

Црвено-бели ће предстојећег лета играти квалификације за Лигу Европе, јер како је рекао члан Управног одбора клуба Ивица Тончев, уверени су да ће ускоро добити лиценцу за Европу од ФСС.

Припреме за нову сезону Звезда би требало да почне 8. јуна, потом две недеље тренирати у Словенији, а први меч у сезони би требало да игра 2. јула.

Коментари / 0

Оставите коментар