Ако Рафа не освоји Гарос - ту му је крај!

Легенде америчког тениса Џон Мекинро и Крис Еверт сматрају да би предстојећи Ролан Гарос могао да буде прекретница у каријери Рафаела Надала.

Тенис 21.05.2015 | 10:00
Ако Рафа не освоји Гарос - ту му је крај!

“Мислим да се неће задржати у врху ако испадне из Топ 10, тј. ако испадне релативно рано, што је сада заправо могуће. Мислим да би овај турнир могао да буде прекретница за Надала“, рекао је Мекинро.

Надал је тренутно седми тенисер на АТП листи, а могао би додатно да падне уколико не одбрани трофеј у Паризу.

“Мислим да би то за њега био огроман психички ударац. Уз то, треба узети у обзир и његов начин игре, много труда улаже и нема исту лакоћу ударања лоптице као Ђоковић или Федерер. Надам се да се то неће догодити, али мислим да бисмо могли да видимо његов брзи пад“, додао је Мекинро.

’Биг Мек’, који је на Ролан Гаросу играо финале 1984. године, каже да највећи знак питања стоји над Надаловим телом.

“Никада не потцењујем срце шампиона, али не мислим да ће га срце коштати пада – оно ће увек бити ту, баш као и Надалова посвећеност. Мислим да је у питању његово тело. Ако тело и ум почну да му попуштају, а сматрам да то двоје иду руку под руку, то ће бити његов пад. Није да он више неће имати жељу – једноставно, ако реалност буде такве да он мисли да више не може, то би могло да означи његов брзи крај“.

Са Мекинроом је сагласна и Крис Еверт, седмострука освајачица Ролан Гароса.

“И ја имам сличан осећај као Џон. У свакој другој години када би почео споро, увек је зависио од сезоне на шљаци да поврати самопоуздање, а то је онда била припрема за добар други део сезоне. Ако му се у смислу самопоуздање одузме сезона на шљаци, мислим да ће му бити много теже да на бетону бије те рововске битке. Мислим да би пораз утицао на њега“, сматра Еверт.

Надал ове сезоне није освојио ниједан Мастерс 1000 турнир на шљаци, али је на Ролан Гаросу славио девет пута – једини пораз у каријери у Паризу доживео је 2009. године од Робина Содерлинга.

Коментари / 0

Оставите коментар