Младен Иванић: Турска је пуно уложила у БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, казао је да је Реџеп Таип Ердоган човјек који добро познаје БиХ, који је дуго присутан и који је на челу државе која је пуно тога уложила у нашу државу истински је помажући.

Босна и Херцеговина 20.05.2015 | 15:20
Младен Иванић: Турска је пуно уложила у БиХ

Иванић је истакао да су односи Републике Турске и БиХ врло добри и пријатељски, те да је БиХ веома захвална на близу 700 пројеката обнове који су коштали близу 300 милиона КМ, а које је радила турска ТИКА.

"БиХ и Турска имају висок ниво економске сарадње, а ми смо економији данас посветили највећу пажњу, дакле улагањима, размијени и стварању услова да људи у БиХ боље живе", казао је Иванић.

Он је додао да је посебно захвалан Турској што је отворила квоту за увоз меса из БиХ, те да се нада да ће због дуготрајности тог договора врло брзо производња у БиХ порасти и да ћемо доћи до капацитета 10 хиљада тона годишње, што би за нашу привреду представљао значајну ствар.

Делегације су разговарале и о извозу млијека, будући да се посљедњих дана произвођачи у БиХ сусрећу са великим проблемима након прикључења Хрватске - Европској унији.

"Међу нама нема несагласности. Заједнички гледамо и на међународне прилике и заједнички су нам интерес и борба против тероризма. Ми смо посебно захвални Ердогану што је данас довео велики број министара и истакнутих привредника. То су људи који су спремни и који хоће да улажу у БиХ. У наставку посјете наставићемо разговарати о томе", рекао је Иванић.

На крају је казао да се нада да ће највећи ефекат од ове посјете имати грађани БиХ, те да ће након ове посјете доћи до отварања нових радних мјеста.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Постено

20.05.2015 13:51

Браво преседнице! Ето те као прави државник . Турци макар дођу и донесу паре а не ко ови Бајини Руси само обећавају кредите а од тога ништа . Погледај само шта нам је са рафинерије. Турска може пуно тога помоћи на економском плану да мало продисемо. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

20.05.2015 23:48

Не обећавају Руси кредите, него Баја лаже. Направи разлику. Лијеп поздрав.

Name

Турска

20.05.2015 14:56

Турска је била и остала искрени пријатељ БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

20.05.2015 15:16

Бгм Иваницу бас те је кренуло, 09.маја поред Путина, данас поред Ердогана , па цес поред Папе ако Бог да бити.Зелим да будес и поред других моцника региона и Европе и да тако мудро зборис и мудро да се понасас.Видјели смо да си збиља оно и за ста си и изабран и сада це дусмани мира, стабилности бити љубоморни јако.Морамо се окренути себи и своме простору, искрено преговрати и довлацити инвенстицију.Следеци послије Папе нека буде неко из јацих економских сила ЕУ-а, могла би и Меркелка :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

србо главић

20.05.2015 15:24

Мажите очи наивним људима. То раде само зато што је ислам на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@србоглавиц

20.05.2015 16:15

Па и Вас Руси воле вјероватно зато што сте православци, а не зато што имате лијепе очи?

Name

Драган

20.05.2015 16:40

Господине Иванићу Турска је на 13 мјесту по улагању у БиХ са свега 2%. Па чему је онда констатација да "БиХ и Турска имају висок ниво економске сарадње...".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.05.2015 07:16

Висок ниво сарадње највјероватније зато сто све вехабије иду у Сирију преко Турске и треба прегледати авион са којим је стигао да није довео којег гада са собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован

21.05.2015 10:17

Иваниц није погријесио. Он јесте висок кад се узме у обзир да су економске велесиле Русија!!! и Њемацка досада инвестирале око 4 % у привреду Б и Х.Осим тога цак кад би инвестиције износиле 0,02 % у дипломатским круговима се говори на тај стимулативан и пристојан нацин.Такодјер не смије се заборавити да се Турска задњих петнаест година трансформирала у једну велику напредну економију.Од 2009 Турска има привредни раст од 6 % .Земља је већ неколико година чланица Г20 коју чине 19 најразвијенијих земаља света, заједно са Европском унијом.Инфлација која је 2001 износила 75 посто 2014 је била 8,85 %.Ако се овај тренд привредног раста настави Турска ће се наћи до 2050 медју 10 најбогатијих земаља на свијету.Ради свега набројаног ЕУ ће морати примити Т. у пуноправно чланство .Не треба такодјер заборавити да Турска заузмима стратеску позицију измедју Средњег Истока,Русије и Азије.Даклем инвестиције це се сигурно повецати.

Name

Реално

21.05.2015 10:07

Пуно је улозила у твоју кампању Иваницу!

ОДГОВОРИТЕ