Најава: Партизан хоће дуплу круну, Чука жели Куп!

Црно-бели су наоштрени пред 20. финале Купа у ком ће јурити 13. трофеј и шесту дуплу круну у историји. Први пут у 89 година дугој историји клуба – Чукарички ће играти финале Купа.

Фудбал 20.05.2015 | 08:00
Најава: Партизан хоће дуплу круну, Чука жели Куп!

Партизан је поново у финалу Купа – први пут од 2011. године, а 20. пут у историји.

Црно-бели, нови шампиони Србије, покушаће у среду у 20.30, на стадиону највећег ривала, да освоје 13. Куп, али то неће бити нимало лако иако ће с друге стране бити дебитант у финалима...

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је његов клуб не крије да жели трофеј победника српског Купа, као и то да очекује лепу и садржајну утакмицу против Чукаричког у финалу.

"Не кријемо да желимо трофеј. Тим који буде имао више мотива, знања и инспирације ће освојити пехар. Финале је једна утакмица, низ фактора може да утиче. Треба очекивати лепу и садржајну утакмицу", рекао је Милинковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Партизан ће сутра играти против Чукаричког за свој 13. трофеј националног Купа.

"Противника изузетно поштујемо, о тој екипи сам увек говорио у суперлативу. Познајемо се добро, знамо шта нас чека. Чукарички је веома организован клуб који се лепо развија", казао је Милинковић.

Он је посебно похвално говорио о тренеру Чукаричког Владану Милојевићу.

"Владан Милојевић је дао печат и зна се да је његова улога велика у стварању амбијента. Чукарички има одличне играче, то су показали у протеклом периоду", навео је Милинковић.

Према његовим речима, црно-бели у припреми утакмице обраћају пажњу и на једанаестерце.

"Пенали су саставни део утакмице, на сваки сегмент треба обратити пажњу. Сасвим сигурно да ћемо обратити пажњу на тај детаљ, али не бих пројектовао утакмицу", рекао је Милинковић.

Милинковић је навео да нема проблема са саставом, а једино је Немања Којић лакше повређен.

Капитен Саша Илић рекао је да очекује тешку и неизвесну утакмицу.

"Против Чукаричког су обе овосезонске утакмице биле неизвесне. Свесни смо да имају изузетан играчки кадар. Мораћемо да будемо концентрисани и ангажовани и пробамо да освојимо Куп јер желимо дуплу круну. Да немамо мотива и амбицију, не бисмо ни догурали до овде у Купу. Партизан увек жели дуплу круну и имаћемо огроман мотив", рекао је Илић.

Никада од 1926. до данас, "брђани" нису били ближи трофеју. Од овог, дели га најмање 90 минута фудбала са актуелним шампионом државе, Партизаном.

У клубу су решени да ову ретку прилику не пропусте...

Тренер фудбалера Чукаричког Владан Милојевић рекао је данас да ће његова екипа учинити све да победи Партизан.

"Без лажне скромности, у финалу ће се састати две најбоље екипе, бар што се тиче ове године. Честитамо Партизану на апсолутно заслуженој титули и урадићемо све што је до нас да не освоји дуплу круну. Можда би било најпоштеније да они узму првенство, а ми Куп", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Чукарички ће сутра играти против Партизана у финалу Купа, за свој први трофеј у клупској историји.

"Наду нико не може да нам узме, желимо први трофеј у историји. Када смо већ дошли до овде урадићемо све што је до нас. Мислим да ћемо имати снаге. Нека победи бољи и нека победи фудбал, то ми је највећа жеља", казао је Милојевић.

Он је оценио да је Чукарички током сезоне био на високом нивоу и да је остварио циљ, када је реч о Супер лиги.

"Чукарички пре три и по године није требало ни да постоји, окупили смо се са вером да га вратимо где му је место, у врху српског фудбала. Дошли смо до ситуације да се боримо за трофеј, којем смо се надали на почетку сезоне", рекао је тренер Чукаричког.

Милојевић је изразио жељу да све протекне у најбољем реду, без инцидента.

"Желим да буде празник фудбала и да вратимо веру у српски фудбал, што он стварно заслужује", додао је Милојевић.

Капитен Чукаричког Игор Матић рекао је да ће његова екипа дати све од себе да освоји трофеј.

"Мораћемо да будемо хладне главе и дамо све од себе да победимо. Мотив нам сигурно неће недостајати. Имамо све предуслове да одиграмо добру утакмицу и очекујем лепу фудбалску представу и добар исход за нас", рекао је Матић.

Утакмица ће се играти вечерас од 20.30 на стадиону Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар