Генерал Ратко Младић ускоро на слободи

Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић у августу ће највјероватније бити пуштен на привремену слободу, да би отишао на лијечење у Русију, пише Магазин Истина.

Република Српска 19.05.2015 | 12:59
Генерал Ратко Младић ускоро на слободи

Висока делегација Русије на челу са академиком Јеленом Гусковом и предсједником Комитета за одбрану генерала Ратка Младића Павелом Дарохином, посјетила је Младића 9. априла ове године у притворској јединици Хашког трибунала у Шевенингену.

Том приликом, они су са чалницима секретаријата Хашког суда уговорили долазак вишечлане делегације руских љекара који ће прегледати тешко болесног младића, што би требало да услиједи до средине јуна.

Истина сазнаје да је задатак овог тима руских љекара да припреме тешко болесног генерала за пут на једномјесечно лијечење у Москви у августу, за вријеме трајања љетње паузе у раду Хашког трибунала!

Дипломатска акција

Извор Истине близак Павелу Дорохину открива да већ неколико мјесеци траје широка дипломатска акција за добијање дозволе да Ратко Младић отпутује у августу у Русију на лијечење.

"За разлику од претходних иницијатива сада постоје велики изгледи да Хашки трибунал изда сагласност за Младићев пут у Русију. Павел Дорохин, као посланик у Думи и предсједник одбора за индустрију руске Думе, одлучио је да коначно издејствује да се Младић лијечи у Москви. У цијелу причу укључио је чак и предсједника Путина, али и државнике других земаља, чак и неке угледне људе из Западне Европе и САД. Свима је јасно да је Хашки трибунал компромитована институција у сваком погледу, и да би један такав гест према Младићу и Русији довео до дјелимичног повећања повјерења у тај суд.

Дорохин је већ убиједио више кључних људи у Хашком трибуналу да пусте Младића на лијечење. Али, није све до судија и суда. Ово питање је више политичко. Због тога су у лобирање укључени и многи бивши државници земаља чланица НАТО. неки су чак радо прихватили позив Павела Дорохина. Вјеровали или не, Русија тренутно има сарадњу са људима из НАТО сфере једино у тој дипломатској акцији за генерала Младића.

Звучи апсурдно, али постоји велика вјероватноћа да људи који раде на томе и успију у намјери да издејствују слободу за Ратка Младића, барем привремену", тврди саговорник Истине.

Саговорник Истине додаје да је здравствено стање Ратка Младића изразито тешко и да се он одржава у животу искључиво јакој вољи. Он додаје да ће до краја јуна бити познато да ли ће Ратко Младић ићи на лијечење у Русију током љетње паузе у раду Хашког трибунала у августу, али истиче да су велике шансе да ће се то заиста и догодити иако досадашња пракса не упућује на такву прогнозу.

Извор: Магазин Истина

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Српски Добој

19.05.2015 12:02

Генерале да останес на слободи ако Бог да

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС.РС

19.05.2015 12:12

Зивио ти мени генерале многа љета..зели ти твој гардиста.врс

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

19.05.2015 12:49

Били смо стенци када су нас гањали а ти нас бранио. Сада су стенци постали вукови. И уз тебе смо до задњег. Поздрав генерале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

холланд

19.05.2015 13:03

Хаски суд је фарса.Невине осудјују и прогањају па сад кад не знају ста би пустају их.Хаски суд треба укинути.Свакако је западнаизмисљотина за прогон Срба и послије рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1.Април

19.05.2015 15:45

Да није данас мозда 1.Април?

Name

ВРС РВИ

19.05.2015 13:29

Желим ти много здравља и среће да те пусте. Хаг и остали шљамови имали би само махање од тебе и Руса. Почела је истина да излази на видјело па су се прерачунали. Овако Руси бране са праве Србе! РС је створио народ на челу са тобом и срећан сам што сам био дио тога.Не можеш ти никада умрјети јер ћеш остати у нашим срцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабахудин Мехмедовиц Сабке

19.05.2015 14:38

Зив ти нама био Генерале, да неби тебе никада се ја небих доцепао Аустрије вец би јос лојио по БиХ, хвала и зив био

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

19.05.2015 16:34

Треба добро припазити....обецао је да це се радије убити него да га ухвате зива.Тада је слагао,да се не предомисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.05.2015 18:22

Требали су га пустити давно фасисти једни

ОДГОВОРИТЕ