Пао провалник који је починио око 100 крађа

Серијски провалник Данијел Милешевић (30) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је опљачкао 11 објеката на подручју Приједора и Козарске Дубице.

Република Српска 19.05.2015 | 07:51
Пао провалник који је починио око 100 крађа

Радећи на расвјетљавању већег броја пљачки приједорска полиција је дошла до информација да иза њих стоји Милешевић те је за њим расписала потрагу. На основу тога он је ухапшен 14. маја на подручју Бањалуке, гдје станује, и предат у надлежност приједорској полицији.

Портпарол Центра јавне безбједности Приједор Марија Матић рекла је, наводећи иницијале осумњиченог, да је Милешевић починио по четири тешке крађе на подручју Приједора и Козарске Дубице.

- Он је уз помоћ алата обио више пословних објеката и из њих крао новац, мобилне телефоне и рачунарску опрему - појаснила је Матићева.

Према незваничним информацијама он је ова дјела починио у марту и априлу, а за само једно вече у Приједору опљачкао је четири објекта који су били један уз други.

Током криминалистичке обраде утврђено је да је он опљачкао још четири објекта у Козарској Дубици, а укупна штета биће накнадно утврђена.

Још неколико сличних крађа почињено је у претходном периоду, али полиција још прикупља доказе да ли Милешевић стоји иза њих.

Милешевић је полицији познат одраније, такође због крађа, а до сада је био осумњичен и оптужен за скоро 100 крађа.

У септембру 2010. године бањалучка полиција је Окружном тужилаштву у Бањалуци поднијела извјештај због 23 пљачке стамбених и пословних објеката које је извршио од јуна до августа те године у овом граду.

Он је још у јулу 2007. године признао да је за годину у Бањалуци извршио више од 30 провала и крађа, а због тога је осуђен на четири године затвора, које је одслужио, а послије тога је наставио да чини кривична дјела.

Поред овога, он је осумњичен за још неколико тешких крађа на подручју бањалучке регије.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар