Фонд ПИО изгубио спор против Зорана Мастила

Вијеће Окружног суда у Бијељини потврдило је првостепену пресуду Основног суда у Бијељини и одбио жалбу Фонда ПИО РС против бившег директора Фонда Зорана Мастила за додијељен стан од 83 квадратна метра у Бијељини, одлуком Управног одбора Фонда из 2008. године.

Република Српска 18.05.2015 | 14:44
Фонд ПИО изгубио спор против Зорана Мастила

Окружни суд у Бијељини, како је наведено у пресуди, оцијенио је да је „због пропуштених жалбених рокова (више од три године) беспредметно расправљати о разлозима доношења одлука Управног одбора Фонда ПИО РС о закључењу уговора о закупу и откупу спорног стана, што је био закључак и првостепеног суда, јер је све одлуке о додјели стана Управни одбор Фонда ПИО РС донио као овлаштени и највиши орган управљања у Фонду ПИО РС ( не улазећи у њихову оправданост)“.

Судско вијеће Окружног суда у Бијељини није могло утврдити да је тужени Зоран Мастило својим наводним „преварним понашањем могао довести у заблуду чланове Управног одбора Фонда ПИО РС“.

Директор Фонда ПИО Младен Милић каже за портал ЦАПИТАЛ да ће Фонд искористи сва расположива правна средстава и жалити се на пресуду Окружног суда.

„УО Фонда је Мастилу стан додијелио на телефонској сједници, међутим та одлука није верификована на првој наредној сједници УО, као што је јасно прописано, нити било када послије“, рекао је Милић.

Зоран Мастило, бивши директор Фонда ПИО РС, за ЦАПИТАЛ тврди да је судски процес против њега покренуо Милорад Солаковић, предсједник Управног одбора Фонда ПИО „из личних разлога и сујете, због тога што је раније он био незаконити корисник тог стана и суд га је присилно иселио из тог стана“.

„Милорад Солаковић не може да се помири с том чињеницом и његова повријеђена сујета до сада је Фонд ПиО РС коштала око 10.000 КМ, колико су потрошили на име судских трошкова. Може се тако понашати, јер новац не иде из његовог џепа“, каже Зоран Мастило.

Мастило тврди да то није једини спор који је Фонд ПиО до сада изгубио због лоших процјена пословодства.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милос ЦЦЦЦ.

18.05.2015 12:52

БРАВО СУДИЈА Само суди Право Родји није СРБОВАТИ ЗАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

18.05.2015 15:22

Болесници ; Милиц - Мастило, дигноза клептомани

ОДГОВОРИТЕ
Name

мсрија

18.05.2015 17:55

Ово је прљава игра ....лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

14.08.2015 12:20

Браво судија само тако.

ОДГОВОРИТЕ