ЕЛ: Реал - Олимпијакос, реакције

Најсрећнији због Реалове титуле првака Европе сигурно је Фелипе Рејес, који је од 2004. члан "краљевског клуба". Олимпијакос није успео да слави и у трећем узастопном финалу Ф4, а као један од кључних фактора био је лош наступ Василиса Спанулиса.

Кошарка 18.05.2015 | 20:20
ЕЛ: Реал - Олимпијакос, реакције

Реал је убедљивом победом над Олимпијакосом освојио прву титулу после 20 година, а девету у историји клуба.

"Дуго сам чекао ову титулу. Били смо близу претходне две године. Заслужили смо ову награду за напоран рад. Још смо је освојили код куће! Шта још могу да тражим? Играли смо као тим, тимску одбрану и тимски напад", рекао је Рејес.

Можда и кључну улогу у финалу одиграо је Кеј Си Риверс, који је потпуно затворио најбољег играча Олимпијакоса Василиса Спанулиса (3 поена)

"Коначно смо прескочити ту препреку финала. Ово је сјајна ствар за Рејеса и Фернандеса, али и остале момке који су губили претходна два финала. Срећан сам што сам део овог тима, тешко ми је да пронађем праве речи. Турдио сам се да све време чувам Спанулиса, да будем најбољи што могу против њега. Успео сам уз помоћ саиграча", рекао је Риверс.

Један од кључних играча Реала ове сезоне био је сјајни плејмејкер Серхио Родригес.

"Нисмо очекивали оволико разлику против Олимпијакоса. Били смо под велики притиском, али и позитивно узбуђени. Остао је страх од пораза у последња два финала, а невероватно је победити на овакав начин. Одлично смо скакали и играли одбрану на Спанулису. Била је ово тимска победа коју ћемо прославити. Једва чекам трофеј у рукама", рекао је Родригес.

Сјајну ролу у тренуцима када се ломио меч имао је Литванац Јоанс Мачијулис, са неколико тројки.

"Сан се коначно остварио. Срећан сам што сам допринео успеху. На старту меча смо имали мало проблема против њихове промене одбране, али када смо раширили шутере по терену, нису нам могли ништа", рекао је Мачијулис.

Јунак победе над ЦСКА у полуфиналу, Били је одиграо очајно против Реала, постигао је само три поена (1/5 из игре) и изгубио 4 лопте.

"Нисмо играли како знамо. Били смо очајни у скоку и слободним бацањима. Када смо се вратили на 40:39, нисмо имали снаге да останемо концентрисани. Можда је умор био пресудан", рекао је Спанулис.

Олимпијакос је средином трећег периода успео да се врати у егал после двоцифреног заостатка, али није успео да парира ривалу до краја меча.

"Реал је имао предност домаћег терена. Важно је осетити топлину свог терена. Ово је кошарка, некад победиш, некад изгубиш. Најважније је научити из пораза како да победиш", закључио је Спанулис.

 

Коментари / 0

Оставите коментар