ЕЛ Ф4: ЦСКА водио +28, на крају једва до 3. мјеста!

Кошаркаши московског ЦСКА освојили су треће место на ‘фајнал фору’ Евролиге у Мадриду, победом над Фенербахчеом са 84:80.

Кошарка 18.05.2015 | 13:20
ЕЛ Ф4: ЦСКА водио +28, на крају једва до 3. мјеста!

Московљани су у једном тренутку имали предност од 28 поена, али су изабраници Жељка Обрадовића успели да се врате и уведу меч у неизвесну завршницу.

На крају, ЦСКА није дозволио потпуни преокрет Фенербахчеа, па је по други пут у последње три године завршни турнир завршио као трећепласирани.

Руски клуб је много мотивисаније ушао у меч, што се видело по самој игри. Прву четвртину је добио са 27:13, а у истом ритму је наставио и у другом периоду и на полувремену се чинило да је утакмица решена, због разлике од 24 поена.

Међутим, шта год да је Обрадовић рекао својим играчима на полувремену, то их је подило и постепено су успели да се враћају у меч. Три минута пре краја последње четвртине успели су да изједначе на 77:77, али је то све што су могли да ураде, пошто су Московљани били концентрисанији и на крају су уписали тријумф.

ЦСКА је до тријумфа предводио Де Коло са 17 поена, Николс је додао 14, уз пет скокова, а двоцифрен је био и Џексон са 12 поена и шест асистенција. Српски репрезентативац Милош Теодосић пропустио је утакмицу због повреде.

Гаудлок је био најбољу у редовима Фенербахчеа са 24 поена, а одличну партију имао је Немања Бјелица са 18 поена и десет скокова. Запажен је био и Зизис са 12 поена и шест асистенција, док је Богдан Богдановић утакмицу завршио са пет поена, три скока и четири асистенције.

Коментари / 0

Оставите коментар