Ко је тај Мане, Сенегалац који је оборио рекорд стар 21 годину?!

Овај 23-годишњак постигао је најбржи хет-трик у историји Премијер лиге.

Фудбал 18.05.2015 | 08:40
Ко је тај Мане, Сенегалац који је оборио рекорд стар 21 годину?!

Роби Фаулер више није краљ хет-трика, сада је то Садио Мане. Човек који је успео да обори рекорд стар 21 годину и упише се у анале острвског фудбала. Први пут је постигао три поготка на једном мечу 31. октобра 2012. године у дресу аустријског Салцбурга. У Салцбург је дошао из Меца за 4.000.000 евра, а из Аустрије је отишао у Саутемптон у септембру 2014. Тај трансфер је износио 16.200.000 евра, а 23-годишњи Мане ће ту остати до 2018. године. Роналд Куман за њега има само речи хвале!
"Једноставно није нормално да постигнете хет-трик за три минута, па била то и најгора лига на свету. Често му кажем да не треба да се враћа по лопту већ да иде у простор јер нико није брз као он", одушевљен је Куман играма Сенегалца.

Мане је рођен у граду Седхију у Сенегалу, на обалама реке Касаманке. Фудбал је почео да игра са 12 година. Прелазак у Мец била је велика ствар за њега, а новац који је Мец инкасирао од његове продаје 2012. године била је трећа највећа коју је неки француски клуб добио. Рекорд је држао Робер Пирес.

Када се узме у обзир да му је ово прва сезона у Премијер лиги, а сви у Саутемптону треба да буду презадовољни својим пословним потезом. Ако сте којим случајем отишли до фрижидера по пиво у лошем тренутку, не бисте видели три гола Манеа. Фантастично достигнуће. Подсетимо се још једном.

Коментари / 0

Оставите коментар